Skocz do zawartości

Ocena/skala Szybkosci Rozwijania Sie Danej Rosliny.

d0b3kk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Czy u nas na forum i w ogole u hodowcow jest takie cos jak ocena ktora roslina rosnie szybciej, ktora wolniej jakas skala od 1 do 6 czy cos..??

Oczywiscie to bedzie troche trudno okreslic bo ile pokarmu dana roslina przyjmie to sie nie da..

Ale tak np. w skali od 1 do 6 jak szybko rosnie mucholowka, cefalek, rosiczka itp...

Okreslil juz ktos to moze??

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma takiej skali, to w bardzo dużym stopniu zależy od warunków ale i od gatunku.

Generalnie najszybsze są chyba rosiczki (gatunki), muchołówki, pływacze, tłustosze

Dzbaneczniki bardzo róznie, też głownie zależy od gatunku.

Kapturnice, darlingtonie, cefalki bardzo różnie

Odnośnik do odpowiedzi

Nie to miałem na myśli... Jeden liść rośnie miesiąc, ale podczas tego miesiąca inne liście zaczynają rosnąc a inne dorastają, rozumiecie:D?

Odnośnik do odpowiedzi

sorry ze nie na temat ale dręczy mnie pytanie

Kto dał użytkownikowi "naven" Moderatora ???? :>

Na takim forum modem powinna być osoba która zna się na roślinach (miedzy innymi Szamanka) ;>

Przecież "naven" daje takie odpowiedzi jakby się na roślinach nie znał ;>

Odnośnik do odpowiedzi

Na takim forum modem powinna być osoba która zna się na roślinach (miedzy innymi Szamanka) ;>

Nie dokładnie

Mod ma pilnować porządku :)

Moderator to osoba oceniająca jakość komentarzy na stronie WWW, kanale IRC, liście dyskusyjnej lub na forum. Celem moderacji jest zapobieganie trollowaniu, nadużyciu systemu komentarzy i zapewnieniu, że wpisy nie będą powodować kłótni. Moderatorzy dbają o przestrzegania zasad netykiety, a czasami również o czystość języka polskiego używanego w dyskusji poprzez zwracanie uwagi lub poprawianie błędów ortograficznych.

cytat wikipedia.pl

Odnośnik do odpowiedzi

Nie dokładnie

Mod ma pilnować porządku :)

To forum jest tematyczne i modzi powinni mieć chociaż podstawową wiedzę na temat roślin.

Jeżeli już jej nie mają to chociaż nie powinni wypowiadać się w tematach o których maja nikłe pojęcie.

Odnośnik do odpowiedzi

sorry ze nie na temat ale dręczy mnie pytanie

Kto dał użytkownikowi "naven" Moderatora ???? :>

Przecież "naven" daje takie odpowiedzi jakby się na roślinach nie znał ;>

O co ci konkretnie chodzi? Piszę o moich własnych obserwacjach...

Jak już wspomniał jkwiatek, moderatorzy są po to, aby pilnować porządku.

Odnośnik do odpowiedzi

O co ci konkretnie chodzi? Piszę o moich własnych obserwacjach...

Jak już wspomniał jkwiatek, moderatorzy są po to, aby pilnować porządku.

Ok pilnuj porządku :)

Chodzi mi przede wszystkim o to że nie wiesz pewnych rzeczy, a dajesz odpowiedz np. mój temat o kiełkowaniu nasion kapturnicy :)

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.