Michał Napisano 2 Lutego 2009 Share Napisano 2 Lutego 2009 chce zakupic u alberta kuwete sluzaca jako podstawka pod doniczki (chyba) ale ja ją chdce uzyc jako duza doniczke na pare roslin kuweta ta ma wysokosc wys. 6 cm a pozostale wymiary to 35x50 cm czy beda mogly w niej rosnac mucholowki rosiczki plywacze tlustosze i kapturnice dzbanki (choc do dzbankow to jeszcze nie wiem czy w tym beda rosly) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoca26 Napisano 2 Lutego 2009 Share Napisano 2 Lutego 2009 Ale w sensie, ze cala kuwete wysypujesz torfem i w torfie sadzisz te rosliny? Bo nie kapuje do konca Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawien Napisano 2 Lutego 2009 Share Napisano 2 Lutego 2009 A co zrobisz na zimę z tym ? Dla mnie pomysł nie bardzo , ciężko to dobrze rozplanować i utrzymać Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoca26 Napisano 2 Lutego 2009 Share Napisano 2 Lutego 2009 Jesli chce zrobic jak napisalem wyzej to pomysl moze byc, ale tylko na rosliny zimujace/niezimujace... Zeby nie mieszac tych i tych, bo takto jedne trzeba bedzie wyjac. a jak wezmie np. rosiczki zimnolubne, mucholowki, kapturnice to powinno byc ok Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Napisano 2 Lutego 2009 Autor Share Napisano 2 Lutego 2009 Karoca- tak cala kuwete wysypie torfem i tam posadze roslinki zimujace w 1 kuwecie a niezimujace w 2 kuwecie Gawien-kuwete z roslinkami zimujacymi dam do zimowania a z roslinkami niezimujacymi dam do domu na parapet Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoca26 Napisano 2 Lutego 2009 Share Napisano 2 Lutego 2009 To pomysl dobry Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drosera_dionaea Napisano 2 Lutego 2009 Share Napisano 2 Lutego 2009 Fajny pomysł, ale rośliny owadożerne najlepiej podlewać przez podsiąkanie. Będziesz robił dziury w tej kuwecie i stawiał ją na większą? Jak tak to pomysł dobry. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoca26 Napisano 2 Lutego 2009 Share Napisano 2 Lutego 2009 (edytowane) Nie trzeba tak. Wystarczy ze w 2 rogach wlozy jakies rurki, a na samo dno troche grubszy żwir. Jak bedzie lal wode rurkami, to rozejdzie sie ona miedzy żwirem a nastepnie wsiaknie w torf Oczywiscie torf bedzie na żwirze. Mysle ze mnie zrozumieliscie.. Edytowane 2 Lutego 2009 przez karoca26 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkwiatek Napisano 2 Lutego 2009 Share Napisano 2 Lutego 2009 Jak będzie podlewał od góry to też powinno być ok (myślę że tam nie bedzie jakichś super gatunków)Trzeba uważać tylko aby roślin nie podkopać i wypłukać Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Lesiuk Napisano 2 Lutego 2009 Share Napisano 2 Lutego 2009 To już może weź lepiej tę kuwetę o wysokości 8 cm. Coś takiego Albert ma chyba w ofercie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Napisano 2 Lutego 2009 Autor Share Napisano 2 Lutego 2009 tez sie zastanawiam czy wziasc kuwete 8 cm Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 2 Lutego 2009 Share Napisano 2 Lutego 2009 8 lepiej, 6 to bedzie bardzo płytko, sprawdz sobie zresztą na linijce. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoca26 Napisano 2 Lutego 2009 Share Napisano 2 Lutego 2009 Moze tez cos takiego zrobie. Bedzie to wygladalo na taka "kompozycje"... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Napisano 2 Lutego 2009 Autor Share Napisano 2 Lutego 2009 Moze tez cos takiego zrobie. Bedzie to wygladalo na taka "kompozycje"... mi sie takie kompozycje podobaja Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoca26 Napisano 2 Lutego 2009 Share Napisano 2 Lutego 2009 No bo ladne sa Tylko trzeba dobrze rosliny dopasowac.. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi