michcup Napisano 4 Lutego 2009 Share Napisano 4 Lutego 2009 jakiś czas temu wysiałem (na mieszankę torfu z perlitem) nasiona darlingtoni nasiona się jak na razie stratyfikują mam następujące pytania 1.jak szybko rosną młode rośliny? 2.jaki jest % kiełkowania? 3.posiada ktoś zdjęcia siewek? chętnie przyjmę jakieś przydatne rady Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejC Napisano 4 Lutego 2009 Share Napisano 4 Lutego 2009 To moje Darlingtonie wyhodowane z nasion. Nasiona kupione u Marrom'a na obiecane 15 szt wykiełkowało 16 było więcej nasion, część się pozbyłem zostawiłem sobie jak widać 3 szt, rosną blisko 100% wilgotności na południowym oknie, czekają na słońce. Ostatnio zauważyłem że zaczynają się wyciągać to chyba oznaka że tego światła jest za mało. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 4 Lutego 2009 Autor Share Napisano 4 Lutego 2009 a ile trwała stratyfikacja?i ile mają te roślinki?po jakim czasie wykiełkowały? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejC Napisano 4 Lutego 2009 Share Napisano 4 Lutego 2009 Po niecałych 2 tygodniach rośliny zaczęły kiełkować, a tak wyglądały kiełkujące. http://www.rosliny-owadozerne.pl/Kielkujac...onia-t8693.html Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 4 Lutego 2009 Share Napisano 4 Lutego 2009 100% kiełkowalności? GRATULUJĘ. Możesz podać jeszcze temperaturę stratyfikacji? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejC Napisano 4 Lutego 2009 Share Napisano 4 Lutego 2009 Górna półka lodówki ok. +5 stopni doniczka stała w pudelku styropianowym po hamburgerze od czasu do czasu skrapiana Topsinem. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 4 Lutego 2009 Autor Share Napisano 4 Lutego 2009 dzięki za pomoc Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi