bauuer Napisano 5 Lutego 2009 Share Napisano 5 Lutego 2009 Witam, jestem zapalonym ogrodnikiem i w swojej kolekcji mam już Sarracenie psittacina i purpurea, oraz muchołówke i dzbanecznika...no właśnie nie wiem jakiego chyba ventarata czy jakoś tak ale intrygują mnie te włoski na dzbankach. Co o tym myślicie czy nada sie na parapecik z doświetlaniem,temp. 15-20 w tym okresie, zapomniałem dodać ze kupione w Obi Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawien Napisano 5 Lutego 2009 Share Napisano 5 Lutego 2009 Ventrata , ale jeszcze mała a małe dzbanki Ventraty i nie tylko już tak mają że są trochę włochate Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4rafko4 Napisano 6 Lutego 2009 Share Napisano 6 Lutego 2009 Ventrata Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bauuer Napisano 6 Lutego 2009 Autor Share Napisano 6 Lutego 2009 a jeszcze co myślicie o tej pssitacinie? Bo wyglądem kapturków jej nie przypomina... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 6 Lutego 2009 Share Napisano 6 Lutego 2009 Bo to nie pssitacina a prawdopodobnie scarlet. Scarlet belle jak juz, to nie jest jakaś strasznie popularna nazwa Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Laczu Napisano 6 Lutego 2009 Share Napisano 6 Lutego 2009 Tak to S. Psittacina 'Scarlete Belle'. Mam identyczna. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubu Napisano 6 Lutego 2009 Share Napisano 6 Lutego 2009 Tak to S. Psittacina 'Scarlete Belle'. Mam identyczna. S. Psittacina to nie to samo co S. x 'Scarlet Belle'. Ta druga to krzyżówka leucophylla x psittacina. Na zdjęciu jest S. x 'Scarlet Belle' Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 6 Lutego 2009 Share Napisano 6 Lutego 2009 To nie jest to samo bo cos takiego jak S. psittacina 'Scarlet belle' nie istnieje, S. psittacina to czysty gatunek, a S. 'Scarlet belle' to krzyżówka Zamykam zebyscie więcej bzdur nie pisali, roslinki zostały zidentyfikwoane. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi