drosera_dionaea Napisano 8 Lutego 2009 Share Napisano 8 Lutego 2009 Moja muchołówka (regular form) straciła wszystkie pułapki podczas zimowania w wyniku zbyt niskiej temperatury. Zaczęły rozwijać się dwie. Roślinka ma zero rozwiętych pułapek, a puszcza pęd kwiatostanowy. Roślinka stoi na południoowym parapecie i jest doświetlana. Ciąć czy zostawić? Zależy mi na nasionach, jednak nie chcę ryzykować stratą mojego jedynego regulara. Co radzicie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomislav1ster Napisano 8 Lutego 2009 Share Napisano 8 Lutego 2009 Na pewno nie zostawić. Najlepiej jak utniesz, jak najszybciej. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 8 Lutego 2009 Share Napisano 8 Lutego 2009 Ja bym obciął, roślina jak będzie miała warunki, będzie chciała zakwitnąć na wiosnę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubu Napisano 8 Lutego 2009 Share Napisano 8 Lutego 2009 Tnij zielony.. Żeby uzyskać dobre nasiona musisz mieć drugą kwitnącą muchołówkę i zapylić krzyżowo. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drosera_dionaea Napisano 8 Lutego 2009 Autor Share Napisano 8 Lutego 2009 ok. Zrobię jak mówicie i go utnę. Temat do zamknięcia. Dziękuję. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi