PioFer Napisano 5 Marca 2009 Share Napisano 5 Marca 2009 Witam. Rosna mi w doniczce juz jakis czas 3 rosiczki. Z poczatku myslalem ze wszystkie to alicje ale teraz sa juz troche wieksze i mam watpliwosci. Prosze o identyfikacje tych trzech roslinek. Z gory dzieki za pomoc. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 5 Marca 2009 Share Napisano 5 Marca 2009 Ta co jest troche padnieta ( ze zdjecia gdzie sa dwie) to pewnie alicja inne to chyba spatulata Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 5 Marca 2009 Share Napisano 5 Marca 2009 wg mnie od lewej: tokainensis, aliciae, nie wiem ;p Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturP Napisano 5 Marca 2009 Share Napisano 5 Marca 2009 Pierwsza z lewej jak moje tokaiensisy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PioFer Napisano 5 Marca 2009 Autor Share Napisano 5 Marca 2009 (edytowane) @ArturP bardzo mozliwe tylko czemu az tak bardzo odbiega od innych tokaiensis'ow wielkoscia huh .Co do tej troche padnietej to tez wydaje mi sie ze to alicja. Edytowane 5 Marca 2009 przez PioFer Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReD-GreeN Napisano 5 Marca 2009 Share Napisano 5 Marca 2009 a co powiecie na tę pierwszą bo troche wygląda jak Drosera capillaris?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 5 Marca 2009 Share Napisano 5 Marca 2009 ta pierwsza wg mnie to spatulata,moja jest identyczna Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 5 Marca 2009 Share Napisano 5 Marca 2009 Spatulata ta pierwsza wg mnie, tokaiensis nigdy nie miałam, ale ponoć ma liscie nierównej wielkości. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heimdall Napisano 6 Marca 2009 Share Napisano 6 Marca 2009 D. spatulata Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PioFer Napisano 6 Marca 2009 Autor Share Napisano 6 Marca 2009 Ok czyli pierwsza i ta z drugiego zdjecia (alicja) zidentyfikowana zostala jeszcze tylko jedna. Wie ktos co to za gatunek? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 7 Marca 2009 Share Napisano 7 Marca 2009 Trzeba poczekać aż podrośnie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzsmi11 Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 Na moje oko to d. venusta Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 Na moje oko trzeba poczekać, jeśli aliciae obok jest w takim stanie to z warunkami coś nie tak w tamtym miejscu, czyli może wyglądać nietypowo. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PioFer Napisano 8 Marca 2009 Autor Share Napisano 8 Marca 2009 Ta alicja byla przesadzona do tej doniczki z innej tak zebym wszystkie niezidentyfikowane i siewki mial w jednej doniczce natomiast ta druga rosnie tam od poczatku jesli sie nie myle i jest tam jeszcze capensis ktory rosnie bardzo ladnie wiec warunki raczej sa dobre. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoca26 Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 (edytowane) Capensis ogolnie dobrze rosnie Edytowane 8 Marca 2009 przez karoca26 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi