Skocz do zawartości

Owadożery Razem Z Pająkiem

bauuer

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanowne grono forumowiczów,

a więc posiadam Brachypelme vagans i chciałbym aby dzieliła ona terrarium z resztą drapieżników... tj.[purpurea, muchołówka, ventarata i scarlet bella]

Mam nadzieje że mi pomożecie i rozwiejecie wątpliwość, jeśli macie jakieś zastrzeżenia proszę pisać

PozdRo 4 AlL

Odnośnik do odpowiedzi

• Odpowiedzi 38
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ja bym się bała że owadożery zeżreją mi pająka, z pułapek kapturnicy nawet latające owady nie mogą się wydostać.

A jakie duże to terra? Bo purpuera i Ventrata dosyć duże rosną.

Odnośnik do odpowiedzi

no własnie ptaszniki nie podgryzają roslin ;/ jesli włożysz do terra jakąs mniejszą kapturnice to nic sie raczej nie stanie jedynie świerszcze mogą powpadac

Odnośnik do odpowiedzi

Jak świersze powpadają to będzie tylko dobry nawozik dla roślinek :P

No, ale myśle że to nie najlepszy pomysł.W końcu muchołowki i kapturki trzeba zimować.

Odnośnik do odpowiedzi

a wiec terra będzie 90x55x60, mój vagansik to L7

rośliny chce aby rosły w doniczkach więc z zimowaniem ok

ogólnie Brachypelmy są raczej leniwe wiec jakbym ustawił roślinki powiedzmy na pewnej wysokości myślę że pająkowi nic się nie stanie

poza tym na razie pająk będzie miał ograniczoną przestrzeń bo jest mały

Odnośnik do odpowiedzi

90x55x60 eeek to ogromne terra jak dla ptasznika do takiego można by było cos innego wepchnąc to ja niemam tak wielkiego terra dla 3 swoich gekonów ;p

Edytowane przez sacik
Odnośnik do odpowiedzi

Od kiedy ptaszniki są roślinożercami ;|?

A czy ja napisałem że zje te rośliny. Ja osobiście hoduje pare pajączków w tym też Brachypele i wcale nie jest leniwa bo czasami zgryza korek ze scian i jak się jej coś nie spodoba to podgryza rośliny.

Sacik "no właśnie ptaszniki nie podgryzają roslin ;/ jeśli włożysz do terra jakaś mniejszą kapturnice to nic sie raczej nie stanie jedynie świerszcze mogą powpadac" sądzisz że wiesz lepiej czy podgryzają, bo ja jestem przekonany bo hoduje pająki a Ty??

Bauuer "a wiec terra będzie 90x55x60, mój vagansik to L7" terrarium za duże pająk będzie bardziej agresywny bo będzie musiał szukac jedzenia znacznie dłużaej niż w terra o wymiarach 25x25x25 które by w zupełności wystarczyło ale wtedy nie zmieszczą Ci się rośliny.

Odnośnik do odpowiedzi

nie ale mam kumpla który ma hodowle ptaszników i ma ze 12 gatunków terra ma fajnie urządzone bo też ma w nich rosliny i jakos nie są podgryzane owszem ptasznikom czasem odbija i potrafią podgryzac takie rzeczy jak korek czy kratka wentylacyjna ale rosliny nigdy niebyły podgryzane u mojego kumpla więc..... niewiem czy twój pająk jest jakis inny czy jak

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy od osobliwości pająka u mnie tylko Brachypelma podgryza rośliny ale siatki wentylacyjnej żaden nie podgryzał. Ja osobiście odradzam wstawania kapturnicy do terra gdyż nie ma w nim dostatecznego światła aby ładnie rosła( chyba że będziesz doświetlał) i może zostać lecz nie musi zostać podgryziona.

Odnośnik do odpowiedzi

oczywiście że będzie oświetlane i to nie najgorzej bo trochę tych świetlóweczek mam

mogę zrobić zawsze 3 ścianki z, np. kamienia, na nich ustawić roślinki i utrudnić jakoś pająkowi (już dorosłemu) dostanie się do roślinek

to że jest takie duże nie znaczy że nie planuje kupna jakiegoś kręgowca tam

myślę że się uda i jakoś pajączek przeżyje

?

jakieś jeszcze spostrzeżenia ?

?

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.