Jockerus Napisano 20 Marca 2009 Share Napisano 20 Marca 2009 (edytowane) Witam, Może znalazłby się jakiś chętny hodowca roślin mięsożernych, mieszkający w Katowicach lub okolicy, który znalazłby czas i ochotę wziąć razem z moim Kołem Naukowym udział w Festiwalu Nauki UŚ 2009. Impreza odbywa się w dniach 20 ? 24 kwietnia. Część Festiwalu będzie miała charakter plenerowy, odbywając się w formie Jarmarku Wiedzy na ulicy Chełchowskiego. Koła Naukowe UŚ, kluby i organizacje studenckie oraz młodzi naukowcy uniwersytetu będą mieli okazje do zaprezentowania swojej działalności na własnych stoiskach. Moje Koło na swoim stoisku obok demonstracji sprzętu i okazów entomologicznych planuje wystawę interesujących okazów roślin. Dodatkowo planujemy obrazowanie mikroanatomii tkanek roślin owadożernych za pomocą mikroskopu wyposażonego w cyfrową kamerę I tu właśnie pojawia się moja propozycja. Chętnie nawiązałbym współpracę z innymi hodowcami roślin z Katowic, którzy chcieliby pochwalić się ciekawymi okazami ze swojej kolekcji szerszej publiczności, z uwagi na dobrą oprawę medialną. Festiwal Nauki byłby okazją do poznania kierunków działalności kół naukowych UŚ przy towarzystwie oprawy artystycznej i koncertów. Poniżej zamieszczam kilka zdjęć preparatów z roślin owadożernych, wykonanych na próbnych warsztatach mikroskopowych. Serdecznie zapraszam do współpracy i odwiedzenia Festiwalu w kwietniu, pozdrawiam, Michał Słota Przewodniczący Interdyscyplinarnego Koła Naukowego Przyrodników PLANETA IKNP PLANETA Sprzęt do obrazowania mikroskopowego Włosek gruczołowy rosiczki Gruczoły nabłonkowe, siedzące i pałeczkowate tłustosza Edytowane 20 Marca 2009 przez Jockerus Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heimdall Napisano 22 Marca 2009 Share Napisano 22 Marca 2009 Hmm.... Zastanowie sie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi