Masiol Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 Zamierzam zrobic niedlugo torfowisko.I tu moje pytanie ?Które rosliny beda sie tam nadawaly,najlepiej zebym nie musial ich wykopywac na zime... Podajcie mi konkretne gatunki.Z góry dzieki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek0018 Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 D.rotundifolia D.anglica D.intermedia D.filiformis Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 Drosera rotundifolia Drosera anglica Drosera intermedia Drosera filiformis Drosera rotundifolia x anglica Drosera intermedia x brevifolia Drosera filiformis x intermedia Drosera binata Drosera linearis Drosera intermedia x capillaris Drosera intermedia x rotundifolia Pinguicula alpina Pinguicula vulgaris Pinguicula vulgaris var. bicolor Pinguicula balcanica Pinguicula grandiflora coś tam pewno jeszcze by doszło kapturnice (po okryciu)w moim przypadku wytrzymały muchołówki (po okryciu)w moim przypadku wytrzymały nie wiem jak z delikatniejszymi kultywarami Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 Spora część kapturnic daje podobno sobie rade w gruncie. Muchołowki odpadają. Wszelkie krzyżówki rosiczek zimnolubnych tych co wymienił wojtek. Duze ma byc to torfowisko? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 u mnie muchołówka wytrzymała więc ją też wymieniłem oczywiście kapturnica i muchołówka były porządnie okryte Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 29 Marca 2009 Autor Share Napisano 29 Marca 2009 (edytowane) nieduze,chce zrobic tak ze polowa to bedzie zwykla ziemia kwiatowa i tam posadze nieowadozery, a druga to oczywiscie torf i tam chcialbym umiescic miesozerki,narazie kilka, jak bede ladnie rosly to pomysle nad powiekszeniem.w takim ukladzie prosze o Wasze oferty tych roslin razem z cena: D.rotundifolia D.anglica D.intermedia D.filiformis Pinguicula alpina Pinguicula vulgaris Edytowane 29 Marca 2009 przez masiol90 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 To was zaskocze.. U mnie wszystkie zimnolubne rosiczki padly. Przeżyły tylko sarracenie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubu Napisano 30 Marca 2009 Share Napisano 30 Marca 2009 Z kapturnic to przede wszystkim purpurea i jej krzyżówki mitchelliana, swaniana, catesbei, leucophylla x mitchelliana itd. Podobno zwykła flava (flava var. flava, te kolorowe nie) też sobie dobrze radzi. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 30 Marca 2009 Share Napisano 30 Marca 2009 chce zrobic tak ze polowa to bedzie zwykla ziemia kwiatowa i tam posadze nieowadoze wiesz że ta część musi być dobrze oddzielona od torfowej Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 30 Marca 2009 Autor Share Napisano 30 Marca 2009 oczywiscie , pomyslalem o tym wczesniej Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 30 Marca 2009 Share Napisano 30 Marca 2009 To was zaskocze.. U mnie wszystkie zimnolubne rosiczki padly. Przeżyły tylko sarracenie. Gdzie je trzymałeś? Na dworze? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 30 Marca 2009 Autor Share Napisano 30 Marca 2009 nie no fajnie ze temat sie ,,przyjał,, , ale czy mozecie zaoferowac mi kilka ww roslinek ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 30 Marca 2009 Share Napisano 30 Marca 2009 nie no fajnie ze temat sie ,,przyjał,, , ale czy mozecie zaoferowac mi kilka ww roslinek ?? Głównie rosiczki zimnolubne, sarracenie też większość. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 30 Marca 2009 Autor Share Napisano 30 Marca 2009 to juz wiem,chodzi mi o konkretne oferty cenowe,a nie grupy roslin.nie chce juz zakladac nowego tematu.kto,co i za ile? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoca26 Napisano 31 Marca 2009 Share Napisano 31 Marca 2009 Popatrz tutaj: http://www.owadozery.pl/rosiczka-oferty4-p1.html i zapytaj Alberciarza. Powinien miec czesc roslin, ktore potrzebujesz.. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi