kamil.sagan Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 Taki mały pomysł na wystrój terra lub akwarium. Może nie wygląda to jakoś genialnie ani zachwycająco ale nie wiedziałem co zrobić ze swoją oplątwa brodaczkowatą. Wpadłem wiec na pomysł żeby po deszczu wyjść sobie na dwór i wyrwać taką 3 letnią sadzonkę drzewa (dziką oczywiście, jakiegoś liściastego) razem z korzeniami. Uciąłem gałęzie, umyłem gorąca wodą i wstawiłem (do góry nogami) do akwarium z roślinami. Jak mówię nie ma super efektu ale musiałem jakoś trzymać tą oplątwę. A zdjęcia daje tak dla podrzucenia pomysłu, bo czymś takim można sobie ścianki dla ozdoby np obłożyć Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 Spoko, ale to chyba mocno zacienia terra, lepiej jakby to było na sciance. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.sagan Napisano 29 Marca 2009 Autor Share Napisano 29 Marca 2009 Tylko minimalnie zacienia Zdjęcia tak zrobione ze ciemno to wygląda A zresztą zrobiłem tak ze to tylko połowę zajmuje i na tej połowie postawiłem doniczki z sadzonkami a na tej nie zasłanianej stoją dzbanki, helka i rosiczki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 To ja bym na odwrót zrobiła, czyli dzbanki jako najmniej światłolubne na zacienioną. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.sagan Napisano 29 Marca 2009 Autor Share Napisano 29 Marca 2009 Tak masz racje, ale tutaj jak mam dobrze dobrane światło to lepiej żeby miały go dużo, wtedy lepiej rosną. Jak wynoszę w lecie do terra lub tunelu to wtedy zacieniam pnączami itp. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 Bravo za popieranie dewastacji drzew;/ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.sagan Napisano 29 Marca 2009 Autor Share Napisano 29 Marca 2009 Drzewko rosło u mnie na działce i miało i tak zostać wykarczowane, wiec chociaż sie na coś przydało. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 Ok rozgrzeszam;p Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi