1w0na Napisano 6 Kwietnia 2009 Share Napisano 6 Kwietnia 2009 Jak już wcześniej chłopaki wspominali. 16-17 maja 2009r. odbędzie się wystawa Roślin Owadożernych. Na stronie nie ma dokładnie określonych godzin, ale będzie pewnie jak zeszłym roku (10-17?). Mam nadzieję, że dojdzie do typowego spotkania w tym miejscu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkwiatek Napisano 6 Kwietnia 2009 Share Napisano 6 Kwietnia 2009 (edytowane) Witam Serdecznie Mam przyjemność zaprosić Państwa na Wystawę Roślin Mięsożernych która odbędzie sie w Ogrodzie Botanicznym Uniwersytetu Warszawskiego 16-17 maja 2009 roku. Godziny otwarcia : Sobota i Niedziela 10-17 Wystawa będzie połączona z kiermaszem roślin owadożernych tak wiec każdy będzie mógł coś dla siebie kupić. Na wystawie będzie można obejrzeć ciekawe oraz niespotykane rośliny w polskich hodowlach oraz dowiedzieć sie wszystkiego o hodowli tych roślin. Na wystawie będzie można obejrzeć: Między innymi : Muchołówki Kapturnice http://img21.imageshack.us/img21/2866/86182559.jpg Ciekawostką będą rosiczki pigmejskie: Oraz Tillandisie które będą ciekawostką na wystawie http://img152.imageshack.us/img152/8290/13937156.jpg Będą również : Dzbaneczniki, Tłustosze, Rosiczki, Darlingtonie, Cephalotusy, Heliamphory, Pływacze Każdy wybierze coś dla siebie Wystawę organizuje Ogród Botaniczny a rośliny głównie wystawia firma "Bohemica-Plantae" . Jeżeli ktoś chce zamówić jakieś rośliny to proszę pisać na maila podanego powyżej (na ten mail można również zadawać pytania dotyczące wystawy) Mail - kontakt@jkwiatek.pl Lista dostępnych roślin do zamówienia będzie w tym temacie po 20 kwietnia Pozdrawiam i zapraszam serdecznie w imieniu firmy Bohemica plantae Edytowane 6 Kwietnia 2009 przez jkwiatek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 6 Kwietnia 2009 Share Napisano 6 Kwietnia 2009 No nie wiedzialem ze firma zmienila nazwe;p Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkwiatek Napisano 6 Kwietnia 2009 Share Napisano 6 Kwietnia 2009 no była mała pomyłka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawien Napisano 6 Kwietnia 2009 Share Napisano 6 Kwietnia 2009 (edytowane) Rok temu "wystawa" była tylko malutkim dodatkiem do kiermaszu , może w tym roku to się trochę zmieni , ale i tak warto wpaść Edytowane 6 Kwietnia 2009 przez Gawien Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkwiatek Napisano 6 Kwietnia 2009 Share Napisano 6 Kwietnia 2009 Rok temu "wystawa" była tylko malutkim dodatkiem do kiermaszu , może w tym roku to się trochę zmieni , ale i tak warto wpaść smile.gif Dokładnie ale na kiermaszu też można zobaczyć rośliny Teraz David pisał mi że ma wziąć więcej roślin niż rok temu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1w0na Napisano 6 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2009 A jak z cenami tam? Ceny jak z kosmosu? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkwiatek Napisano 6 Kwietnia 2009 Share Napisano 6 Kwietnia 2009 A jak z cenami tam? Ceny jak z kosmosu? A wiec z tamtego roku : Regular / red green bardzo ładny 15 zł Małe sawtooth po około 10 zł Drosera affinis około 10 zł dorosłe z pędami Drosera paradoxa kilka roślin w doniczce 19 -20 zł Kapturnice wszelakie od 10 do 70 zł przy czym te za 70 zł miały po 70 cm kaptury. A tak ogółem to za 25 zł były bardzo ładne rośliny Ceny wg mnie bardzo dobre były tak jak pisałem około 20 kwietnia dam listę co można zamówić i będzie można pisać do mnie a ja pozniej napisze zamówienia do davida co ma przywiesc Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturP Napisano 6 Kwietnia 2009 Share Napisano 6 Kwietnia 2009 A to ja się wybieram i jak się gdzieś spotykacie to miło by się było z wami zabrać. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkwiatek Napisano 6 Kwietnia 2009 Share Napisano 6 Kwietnia 2009 Co do spotkania to przy wejściu na wystawę jest kawiarnia i można sobie na dworku usiąść Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturP Napisano 6 Kwietnia 2009 Share Napisano 6 Kwietnia 2009 No tak, ale muszę wiedzieć na jakim dworcu wysiąść i jaki busik złapać, więc jeśli ktoś jest obeznany z Warszawką to bym prosił o pomoc, bo to zupełnie obce mi miasto. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1w0na Napisano 6 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2009 (edytowane) A więc tak. Ogród botaniczny znajduje się na ulicy Aleje ujazdowskie 4. Znajduje się ona tutaj: http://www.zumi.pl/namapie.html?qt=&lo...amp;x=0&y=0 http://ztm.waw.pl/mapa/centrum.htm Z tego co widzę z Dw. Centralnego można dojechać autobusem 502, 514 lub 525 (pętla znajduje się między dw. centralnym, a c.h. złote tarasy) i dojechać do przystanku PL.NA ROZDROŻU. A i jeszcze coś... jeśli interesuje cię rozkład razdy to znajdziesz ją na stronie: http://ztm.waw.pl/rozklady.php . Przy terminie wystawy pojawi się tam informacja "Rozkłady jazdy z uwzględnieniem zmian od...", wtedy wybierasz linie autobusu, potem " Początek trasy - DW.CENTRALNY", następnie na "DW.CENTRALNY___..." i patrz na "ŚWIĘTO i SOBOTA" Edytowane 6 Kwietnia 2009 przez 1w0na Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkwiatek Napisano 6 Kwietnia 2009 Share Napisano 6 Kwietnia 2009 dojechać do przystanku PL.NA ROZDROŻU. I tam trzeba wejść na górę po schodkach Stojąc twarzą zgodnie z kierunkiem przyjazdu (od centralnego) musimy iść w naszą prawą. Czyli wysiadamy --> udajemy sie w prawo widzimy schodki , wchodzimy i kierujemy sie na lewo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturP Napisano 6 Kwietnia 2009 Share Napisano 6 Kwietnia 2009 Dżizas.. Mam jeszcze trochę czasu, to zdążę się połapac. MAm nadzieję, ze jakoś dotrę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1w0na Napisano 7 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2009 Jest jeszcze inny wariant, w zależności na jaki dworzec będziesz chciał przyjechać. Bo gdyby z Dw. Gdańskiego to wtedy idziesz na Metro i musiałbyś dojechać do stacji Metro Politechnika (kierunek kabaty), no a potem jeszcze przesiatka w autobus 411 (kierunek Gocław,albo stara miłosna) lub 515 (kierunek rembertów-kolonia) - One to chyba nawet mają pętle zaraz przy stacji. Nazwa przystanku taka sama. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi