Masiol Napisano 8 Kwietnia 2009 Share Napisano 8 Kwietnia 2009 Sluchajcie! Ostatnio zauwazylem, ze: 1) w nocy ,,wlot,, do dzbanka cefalka (albo inaczej odległość pokrywy dzbanka od jego obrzeża ) jest wieksza niż w ciagu dnia. Z tego wynika ze w ciagu dnia moze zlapac mniejsze owady niz w nocy. Przez ostatnie kilka dni caly czas to sprawdzalem, w nocy i w dzien i za kazdym razem wyniki byly takie same, w nocy szerszy ,,wlot,, , za dnia, kiedy jest wystawiony na sloneczko, mniejszy. Pewnie nie odkrylem Ameryki, ale wolałem napisac,nigdy o czyms takim nie slyszalem. U was tez sie tak dzieje?? Jezeli tak to wyjasnijcie mi dlaczego. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 8 Kwietnia 2009 Share Napisano 8 Kwietnia 2009 Podaj warunki w jakich hodujesz ale myśle ,że ma to związek z turgorem komórek ,a nie z łapaniem owadów większych bądz mniejszych. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubu Napisano 8 Kwietnia 2009 Share Napisano 8 Kwietnia 2009 Wg mnie to ma związek z wilgotnością powietrza. Podobno im wyższa wilgotność tym cefalki szerzej otwierają pułapki. W nocy jest chłodniej więc wilgotność jest wyższa. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek0018 Napisano 8 Kwietnia 2009 Share Napisano 8 Kwietnia 2009 Tak samo jak z gorami/skałami w dzien wieksze a w nocy mniejsze jakaś anomalia czy to jest normalne? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 8 Kwietnia 2009 Share Napisano 8 Kwietnia 2009 ja o tym słyszałem przy większej wilgotności powietrza przykrywka jest bardziej otwarta a przy mniejszej mniej Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 8 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2009 Podaj warunki w jakich hodujesz ale myśle ,że ma to związek z turgorem komórek ,a nie z łapaniem owadów większych bądz mniejszych tez myslalem o turgorze,lapanie roznej wielkosci owadow jest konsekwencja tych zmian w komorkach Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 8 Kwietnia 2009 Share Napisano 8 Kwietnia 2009 Tak zgodze sie jes konsekwencja ale nie przyczyną Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi