PioFer Napisano 8 Kwietnia 2009 Share Napisano 8 Kwietnia 2009 Witam. Jakis czas temu moja Sarracenia psittacina puscila ped kwiatowy. Rozwija sie on bardzo wolno i ma bardzo mala "glowke" 1cm. Jest wysoki na jakies 10cm. Milem juz kiedys kwiat Sarracenia psittacina ale niestety nie pamietam jakich rozmiarow byl przed otwarciem. Zastanawiam sie czy wogole bedzie cos z tego kwiatu? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bzyki Napisano 8 Kwietnia 2009 Share Napisano 8 Kwietnia 2009 zdjęcia? myślę że powinno być coś z niego Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P.K. Napisano 8 Kwietnia 2009 Share Napisano 8 Kwietnia 2009 P.S.nie wszystko trzeba fotografowac zeby byla odpowiedz... podyskutowac mozna bez fotografii. kiedys nie bylo aparatow i ludzie sobie radzili a tu odpowiedz moja odpowiedz- dopoki kwiat nie zacznie rozkwitac "głowka" nie bedzie duza. najpierw roslina wypuszcza ped a dopiero jak ten osiagnie odpowiednia wysokosc zaczyna sie rozwijac kwiat i "glowka" nabiera rozmiarow. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PioFer Napisano 9 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2009 Dzieki P.K. W takim razie bede czekal az ped osiagnie odpowiednia wielkosc. Przyzywczailem sie do pedu purpurowej u ktorej glowka jest duza od samego poczatku. Co do zdjecia to znajduje sie ono w mojej galerii. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi