marys_69 Napisano 1 Maja 2009 Share Napisano 1 Maja 2009 Witam Mam do Was takie pytanie jak obnizacie temp. na noc dla cefalka???Czy wogole obniżacie ??? Z wystawieniem go na zewnetrzny parapet nie bardzo mi odpowiada poniewaz musiałbym 2x w dniu sciagac wszystkie rosliny z parapetu troche zabawy. po drugie mieszkam na 1 pietrze a parapet jest skierokany ku dołowi no i wiadomo moze spaśc jak mocniej zawieje. jak sobie z tym radzicie a moze jakies pomysły chetnie wysłucham Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 1 Maja 2009 Share Napisano 1 Maja 2009 A po co obniżać temp. dla cephala ?? Nikt tego nie robi po prostu trzymaj go na parapecie od strony wewnetrznej i wystarczy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marys_69 Napisano 1 Maja 2009 Autor Share Napisano 1 Maja 2009 wyczytałem gdzieś ze lubia jak w nocy spada temp. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 1 Maja 2009 Share Napisano 1 Maja 2009 (edytowane) Wiele z tego co pisza to mity oto np. moj cephal bez zimowania trzymany w palladiun pod sztucznym oswietleniem ... http://www.rosliny-owadozerne.pl/index.php?showtopic=9155 Dodam ze ludzie trzymaja je w roznych warunkach i kazdemu rosnie wiec nie powinnas miec z nim wiekszych problemow. Edytowane 1 Maja 2009 przez maklerw Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 1 Maja 2009 Share Napisano 1 Maja 2009 Jak za dnia mamy 30 stopni a w nocy dwadzieścia to mamy różnicę temperatur 10 stopni. Więc wystarczy słoneczny parapet dla niego. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marys_69 Napisano 1 Maja 2009 Autor Share Napisano 1 Maja 2009 A jaka moze byc przyczyna tego ze dzbanki sie nie otwierają?narazie tylko 1 i moze niepotrzebnie robie sztucza panike ok poczekamy zobaczymy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 1 Maja 2009 Share Napisano 1 Maja 2009 Za niska wilgotność raczej nie wchodzi w grę, moje cefale rosna na parapecie i wszystko się otwiera. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 1 Maja 2009 Share Napisano 1 Maja 2009 przy nizszej wilgotnosci wlot do dzbankow jest mniejszy.przy wyzszej znacznie sie zwieksza.z mojego doswiadczenia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi