Skocz do zawartości

Co To Jest ?

Czarek

Rekomendowane odpowiedzi

Po pierwsze witam wszystkich ;] mój debiutancki post na forum.

Jeśli chodzi o muchołówki, nie jestem zbytnio doświadczony, wiem napewno, że te roślinki nie lubią soków pomarańczowych i chrupków... Mój brat chciał być dobry i poprzednią właśnie tym nakarmił, w wyniku czego zgniła.

Przejdżmy do setna sprawy:

Pare dni temu zakupiłem "nową" Muchołówke Amerykańską ( chyba ) i zobaczyłem, że cos koło niej wyrasta..

Foty:

Fota1

Chodzi o to długie chude z czymś na konću.. z resztą jest kółeczkiem zaznaczone...

Nie sądze, żeby to były nowe pułapki.. ale moge się mylić. Pomóżcie ... Co to jest ?

Odnośnik do odpowiedzi

Napisano (edytowane)

ja sie nie znam, ale może przynieś troszeczke mchu z lasu, połóż gdzieś koło rosliny na piachu i się może przyjmie, ;]

edit: przepraszam, starsznie głupi błąd ;]

Edytowane przez Czarek
Odnośnik do odpowiedzi

To chyba nie wiesz ile kosztuje niszczenie ściółki w lesie :P

Nic nie rób, w torfie są zarodniki i prędzej czy później coś wyrośnie. Potem wystarczy zraszać ten mech i będzie się rozrastał błyskawicznie.

Odnośnik do odpowiedzi

to jeszcze tak na szybko, nie zakładając nowego tematu...

kumpel z klasy karmi swoją rosiczke miesem mielonym.. twierdzi, że robi to od dawna i ładnie rośnie.. Czy rzeczywiście jest to dla niej zdrowe a przynajmniej nie uciążliwe ?? .. robal w końcu też mięcho ;]

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.