Czarek Napisano 4 Maja 2009 Share Napisano 4 Maja 2009 Po pierwsze witam wszystkich ;] mój debiutancki post na forum. Jeśli chodzi o muchołówki, nie jestem zbytnio doświadczony, wiem napewno, że te roślinki nie lubią soków pomarańczowych i chrupków... Mój brat chciał być dobry i poprzednią właśnie tym nakarmił, w wyniku czego zgniła. Przejdżmy do setna sprawy: Pare dni temu zakupiłem "nową" Muchołówke Amerykańską ( chyba ) i zobaczyłem, że cos koło niej wyrasta.. Foty: Fota1 Chodzi o to długie chude z czymś na konću.. z resztą jest kółeczkiem zaznaczone... Nie sądze, żeby to były nowe pułapki.. ale moge się mylić. Pomóżcie ... Co to jest ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marys_69 Napisano 5 Maja 2009 Share Napisano 5 Maja 2009 Rośnie Ci piękny zielony mech nie masz czym się przejmowac Czy roślinke kupiłeś z allegro od plantaeurope??? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 5 Maja 2009 Autor Share Napisano 5 Maja 2009 Roślinke, kupiłem w takim sklepie ogrodniczym w Warszawie "Świat Roślin" Dzięki za odpowiedź, pierwszy raz taki mech widzę, jak żyje juz 17 lat... ;] Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 5 Maja 2009 Share Napisano 5 Maja 2009 To zwyczajny mech, nie masz się czym przejmować. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P.K. Napisano 5 Maja 2009 Share Napisano 5 Maja 2009 Takie coś jak w kołku to torebka z zarodnikami Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 5 Maja 2009 Share Napisano 5 Maja 2009 Ściślej sporofit mchu czyli seta - ta łodyżka, a to coś na końcu to zarodnia. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 5 Maja 2009 Autor Share Napisano 5 Maja 2009 Zostawić, uciąc, czy bez znaczenia ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 5 Maja 2009 Share Napisano 5 Maja 2009 jak ci się podoba to zostaw a jak nie to się pozbądź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomislav1ster Napisano 6 Maja 2009 Share Napisano 6 Maja 2009 Przeszkadzać to nie przeszkadza a ładnie wygląda. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati43 Napisano 7 Maja 2009 Share Napisano 7 Maja 2009 A ja mam pytanie odwrotne, moje rośliny są "gołe" jak sobie sprawic taki meszek ? bo to wygląda naprawde ładnie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 8 Maja 2009 Autor Share Napisano 8 Maja 2009 (edytowane) ja sie nie znam, ale może przynieś troszeczke mchu z lasu, połóż gdzieś koło rosliny na piachu i się może przyjmie, ;] edit: przepraszam, starsznie głupi błąd ;] Edytowane 8 Maja 2009 przez Czarek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubu Napisano 8 Maja 2009 Share Napisano 8 Maja 2009 To chyba nie wiesz ile kosztuje niszczenie ściółki w lesie Nic nie rób, w torfie są zarodniki i prędzej czy później coś wyrośnie. Potem wystarczy zraszać ten mech i będzie się rozrastał błyskawicznie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 8 Maja 2009 Share Napisano 8 Maja 2009 Poza tym, leśny Ci nie urośnie tak w doniczce. Mech sam się z czasem pojawi. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 8 Maja 2009 Autor Share Napisano 8 Maja 2009 to jeszcze tak na szybko, nie zakładając nowego tematu... kumpel z klasy karmi swoją rosiczke miesem mielonym.. twierdzi, że robi to od dawna i ładnie rośnie.. Czy rzeczywiście jest to dla niej zdrowe a przynajmniej nie uciążliwe ?? .. robal w końcu też mięcho ;] Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati43 Napisano 8 Maja 2009 Share Napisano 8 Maja 2009 powodzenia życzę koledze, w gimnazjum na biologii dowie się ile jest tego "mięsa" w owadach. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi