ArturP Napisano 11 Maja 2009 Share Napisano 11 Maja 2009 Temat był już, ale liście były niedość rozwinięte. Odczekałem troszkę, nowe liście wybarwiły się na słoneczku i mam nadzieje roślinka jest gotowa do identyfikacji.Nie grzebię w starym temacie, roślina jest jak nowa, więc nowy topic. Bardzo prosze o identyfikację. P.S. Szami miałas rację, "wyszły z niej" białe plamki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubu Napisano 12 Maja 2009 Share Napisano 12 Maja 2009 Stawiam na Sarracenia x 'Juthatip Soper'. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturP Napisano 12 Maja 2009 Autor Share Napisano 12 Maja 2009 Ktoś potwierdzi? Zaprzeczy? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twargor Napisano 13 Maja 2009 Share Napisano 13 Maja 2009 Ja potwierdze Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eutr Napisano 13 Maja 2009 Share Napisano 13 Maja 2009 również potwierdzam że Juthatip Soper według mnie słabo wybarwiona Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Josyn Napisano 15 Maja 2009 Share Napisano 15 Maja 2009 dla mnie soper ma inny odstep miedzy plamkami i ciemniejszy kolor i lekko pod innym katem pochylony daszek. w ogole nie ma takich zylek i inaczej uklada sie rurka. ta jest jakby przy samym koncu rozszerzona a potem skurczona u otworka spowrotem. przy j. soper cala rurka rownomiernie sie zweza. pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubu Napisano 16 Maja 2009 Share Napisano 16 Maja 2009 Moja po zimowaniu wypuściła 2 bardzo podobne liście. Ten na zdjęciu ciągle jest jakby lekko zniekształcony ale kolor jest już dość jednoznaczny Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 16 Maja 2009 Share Napisano 16 Maja 2009 No coż, to nadaj nie jest idealnie kształtny i kolorowy liść, ale juz jest lepiej Stawiam takze na Juthatip Soper, Josyn ma troszke racji, ale jednym z dziadków tej krzyżówki jest własnie purpurea i z tego co widzę w przypadkach lekkiego niedoświetlenia taka zmiana kształtu jest typowa. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi