Masiol Napisano 13 Maja 2009 Share Napisano 13 Maja 2009 Słuchajcie,ostatnio przeglądałem sobie youtube`a i natknąłem się na ich filmiki- oto jeden z nich- . ich stronka to www.cobraplant.com. Ale po co o tym pisze? Zadziwił mnie sposób w jaki hodują np. dzbanki. Mianowicie sanguinea, alata, miranda i krzyżówka hamaty i truncaty rosną jako zwykłe houseplants- wilgotność w granicach 30% . Na stronie są zdjęcia przedstawiające ich cuda. Próbowaliście hodowli tych dzbaneczników w pokojowej wilgotności, bez terrarium? Jezeli tak to jakie sa efekty? sam zamierzam zakupić jednego z nich i postawić go na parapecie, bez zwiększania wilgotności. we`ll see... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 13 Maja 2009 Share Napisano 13 Maja 2009 Sanguinea daje radę, sama ją tak kiedys hodowałam, ale dzbanki bardzo krótko zyją i trudno rośline zaklimatyzować. Adelae ma bardzo cienkie i delikatnie liście więc watpię. Aczkolwiek 30% to strasznie niska wilgotność, w domu panuje zazwyczaj około 50% chyba że jest bardzo nagrzany. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 13 Maja 2009 Share Napisano 13 Maja 2009 Moja truncata rosnie w tej chwili na dworzu to samo tyczy sie innych górali. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 13 Maja 2009 Autor Share Napisano 13 Maja 2009 ok,czy oprócz tych wymienionych przeze mnie dzbaneczników sa jeszcze jakies, ktore dadza rade na parapecie?? oni je hoduja w greenhouse, na filmikach widać to dokladnie. zdarza sie, ze w srodku jest ok. 37 C przy wilgotnosci 32%. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi