Skocz do zawartości

Sarracenia Northwest

Masiol

Rekomendowane odpowiedzi

Słuchajcie,ostatnio przeglądałem sobie youtube`a i natknąłem się na ich filmiki- oto jeden z nich-

. ich stronka to www.cobraplant.com. Ale po co o tym pisze? Zadziwił mnie sposób w jaki hodują np. dzbanki. Mianowicie sanguinea, alata, miranda i krzyżówka hamaty i truncaty rosną jako zwykłe houseplants- wilgotność w granicach 30% . Na stronie są zdjęcia przedstawiające ich cuda. Próbowaliście hodowli tych dzbaneczników w pokojowej wilgotności, bez terrarium? Jezeli tak to jakie sa efekty? sam zamierzam zakupić jednego z nich i postawić go na parapecie, bez zwiększania wilgotności. we`ll see...
Odnośnik do odpowiedzi

Sanguinea daje radę, sama ją tak kiedys hodowałam, ale dzbanki bardzo krótko zyją i trudno rośline zaklimatyzować.

Adelae ma bardzo cienkie i delikatnie liście więc watpię.

Aczkolwiek 30% to strasznie niska wilgotność, w domu panuje zazwyczaj około 50% chyba że jest bardzo nagrzany.

Odnośnik do odpowiedzi

ok,czy oprócz tych wymienionych przeze mnie dzbaneczników sa jeszcze jakies, ktore dadza rade na parapecie??

oni je hoduja w greenhouse, na filmikach widać to dokladnie. zdarza sie, ze w srodku jest ok. 37 C przy wilgotnosci 32%.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.