Skocz do zawartości

Torf Akwarystyczny

Tom

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie.

Czy mógłbym zasadzić kapturnice do torfu włóknistego akwarystycznego?

Nie ma żadnych nawozów [nic z tych rzeczy] ,kwaśny raczej jest bo wodę w akwarium mi zakwasza...

Dokładniej to o ten się rozchodzi :

1_551.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

No ale ja akurat mam i jest mi nie potrzeby.

Szyszki olchy lepiej barwią wodę w akwa i nie ma tego syfku co w herbatce z torfu jest :)

A poza tym po co mi 60l torfu na 1 roślinkę .....no może 3 .

Odnośnik do odpowiedzi

To jest tak jak z samochodami, pojedziesz skodą fabią w teren ? Pojedziesz, ale na ile ?:D Dokładnie możesz sobie wsadzić do tego tylko po co ? Jak coś jest do wszystkiego to jest do [beeep] ;]

Odnośnik do odpowiedzi

jak sie ma jezyk w gębie to sie mowi w ogrodniczym ze taki sie chce i jak akurat nie ma to powinni bezproblemowo przywieźć... i tak maja dostawy innych podlozy a hurtownik nie ma tylko jednego w asortymencie

co tak agresywnie??w buzi jezeli juz

Odnośnik do odpowiedzi

To torf, prawdopodobnie bez dodatków (niestety nie mam etykietki z opisem) więc się nada. Trzeba by to rozdrobnić tylko. Druga rzecz to cena w stosunku do ilości. Jeśli jest taka potrzeba 2-3 litry torfu wyślę gratis (oczywiście po zwróceniu kosztów wysyłki - jakieś 5zł -6zł (polecony plus jakaś sensowna koperta)).

Edytowane przez marrom
Odnośnik do odpowiedzi

To torf, prawdopodobnie bez dodatków (niestety nie mam etykietki z opisem) więc się nada.

Nie ma dodatków tego typu- mam ten torf obecnie w swoim posiadaniu.

Trzeba by to rozdrobnić tylko. Druga rzecz to cena w stosunku do ilości.

Da się zrobić.

Jeśli jest taka potrzeba 2-3 litry torfu wyślę gratis (oczywiście po zwróceniu kosztów wysyłki - jakieś 5zł -6zł (polecony plus jakaś sensowna koperta)).

Jakby co , to mogę na Ciebie w tej sprawie liczyć ?

Odnośnik do odpowiedzi

A teraz to w ogóle jestem zmuszony do kupna przynajmniej 7l torfy bo zakładam mini-torfowisko (ok.5-6l- tylko kupno torfu , destylówki i roślinek się zostało).Mam zamiar tam zasadzić jakąś kapturnicę, muchołówkę i rosiczkę okrągłolistną ...

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.