Tom Napisano 26 Maja 2009 Share Napisano 26 Maja 2009 Mam pytanie. Czy mógłbym zasadzić kapturnice do torfu włóknistego akwarystycznego? Nie ma żadnych nawozów [nic z tych rzeczy] ,kwaśny raczej jest bo wodę w akwarium mi zakwasza... Dokładniej to o ten się rozchodzi : Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawien Napisano 26 Maja 2009 Share Napisano 26 Maja 2009 Powiedz mi tylko : po co kombinować ? 60 litrów odpowiedniego torfu kosztuje koło 10 zł w każdym ogrodniczym Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkwiatek Napisano 26 Maja 2009 Share Napisano 26 Maja 2009 w każdym ogrodniczym Mylisz się Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P.K. Napisano 26 Maja 2009 Share Napisano 26 Maja 2009 jak sie ma jezyk w gębie to sie mowi w ogrodniczym ze taki sie chce i jak akurat nie ma to powinni bezproblemowo przywieźć... i tak maja dostawy innych podlozy a hurtownik nie ma tylko jednego w asortymencie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom Napisano 26 Maja 2009 Autor Share Napisano 26 Maja 2009 No ale ja akurat mam i jest mi nie potrzeby. Szyszki olchy lepiej barwią wodę w akwa i nie ma tego syfku co w herbatce z torfu jest A poza tym po co mi 60l torfu na 1 roślinkę .....no może 3 . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati43 Napisano 26 Maja 2009 Share Napisano 26 Maja 2009 To jest tak jak z samochodami, pojedziesz skodą fabią w teren ? Pojedziesz, ale na ile ? Dokładnie możesz sobie wsadzić do tego tylko po co ? Jak coś jest do wszystkiego to jest do [beeep] ;] Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 26 Maja 2009 Share Napisano 26 Maja 2009 jak sie ma jezyk w gębie to sie mowi w ogrodniczym ze taki sie chce i jak akurat nie ma to powinni bezproblemowo przywieźć... i tak maja dostawy innych podlozy a hurtownik nie ma tylko jednego w asortymencie co tak agresywnie??w buzi jezeli juz Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 26 Maja 2009 Share Napisano 26 Maja 2009 (edytowane) To torf, prawdopodobnie bez dodatków (niestety nie mam etykietki z opisem) więc się nada. Trzeba by to rozdrobnić tylko. Druga rzecz to cena w stosunku do ilości. Jeśli jest taka potrzeba 2-3 litry torfu wyślę gratis (oczywiście po zwróceniu kosztów wysyłki - jakieś 5zł -6zł (polecony plus jakaś sensowna koperta)). Edytowane 26 Maja 2009 przez marrom Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 27 Maja 2009 Share Napisano 27 Maja 2009 Potnij go na mniejsze frakcje dorzuć perlitu bądz piasku i bedzie ok:) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom Napisano 27 Maja 2009 Autor Share Napisano 27 Maja 2009 To torf, prawdopodobnie bez dodatków (niestety nie mam etykietki z opisem) więc się nada. Nie ma dodatków tego typu- mam ten torf obecnie w swoim posiadaniu. Trzeba by to rozdrobnić tylko. Druga rzecz to cena w stosunku do ilości. Da się zrobić. Jeśli jest taka potrzeba 2-3 litry torfu wyślę gratis (oczywiście po zwróceniu kosztów wysyłki - jakieś 5zł -6zł (polecony plus jakaś sensowna koperta)). Jakby co , to mogę na Ciebie w tej sprawie liczyć ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 27 Maja 2009 Share Napisano 27 Maja 2009 Jak najbardziej. Jeśli potrzebujesz to z chęcią się podzielę, nie ma problemu. Napisz na PW adres wysyłki. Rozliczymy się jak wyślę - będę wiedział wówczas ile dokładnie wyniosła wysyłka. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom Napisano 28 Maja 2009 Autor Share Napisano 28 Maja 2009 A teraz to w ogóle jestem zmuszony do kupna przynajmniej 7l torfy bo zakładam mini-torfowisko (ok.5-6l- tylko kupno torfu , destylówki i roślinek się zostało).Mam zamiar tam zasadzić jakąś kapturnicę, muchołówkę i rosiczkę okrągłolistną ... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi