Skocz do zawartości

Utricularia * 2

dab

Rekomendowane odpowiedzi

Witam zakupiłem w 'ciemno' 2 gatunki Utricularii jeśli ktoś jest w stanie pomóc mi je oznaczyć i/lub coś więcej na temat tych gatunków powiedzieć to byłbym wdzięczny ;)

żółta

22302897.jpg

90387223.jpg

22723715.jpg

'biała'

u111.jpg

u11d.jpg

75659907.jpg

doniczki stoją w akwarium w 1 cm wody destylowanej dolać? przykrywać akwarium szkłem / pleksą? rozumię, że nie spryskiwać ;)

i pytanie co to jest? :)

coton.jpg

z góry dzięki za każdą odpowiedź ;)

Odnośnik do odpowiedzi

Wg mnei zolty to subulata, biały sandersonii na bank.

To coś dziwnego wygląda na jakiegos chwaścika :P

Można spryskiwać pływacze.

W akwarium będą sie czuły bardzo dobrze.

Odnośnik do odpowiedzi

podziekował ;)

nie zakładając nowego tematy ponawiam zapytanie przykryć akwarium w celu podniesienia wilgotności czy etam?

czytam i niektórzy mają wyższy poziom wody, podnieść do 1/4 doniczki?? :)

Odnośnik do odpowiedzi

Ten pierwszy to raczej U. chrysantha bo on teraz mi kwitnie i widać bardzo podobne. Co do podniesienia wilgotności to możesz więcej wody nalać. Moje roślinki stoją prawie całe w wodzie i dobrze się mają lub też możesz keramzyt kupić i wrzucić obok do wody.

Odnośnik do odpowiedzi

chrysantha ma inny kształt kwiatów, właśnie sprawdziłem na parapecie :) myślałem też o prehensilis ale też inny ;/ szkoda że nie mam obecnie kwitnącej subulaty, bo chyba szamanka tutaj trafiła :) swoja drogą ciekawią mnie te czerwone kulki na łodygach :D

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.