dab Napisano 26 Maja 2009 Share Napisano 26 Maja 2009 Witam zakupiłem w 'ciemno' 2 gatunki Utricularii jeśli ktoś jest w stanie pomóc mi je oznaczyć i/lub coś więcej na temat tych gatunków powiedzieć to byłbym wdzięczny żółta 'biała' doniczki stoją w akwarium w 1 cm wody destylowanej dolać? przykrywać akwarium szkłem / pleksą? rozumię, że nie spryskiwać i pytanie co to jest? z góry dzięki za każdą odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 26 Maja 2009 Share Napisano 26 Maja 2009 Wg mnei zolty to subulata, biały sandersonii na bank. To coś dziwnego wygląda na jakiegos chwaścika Można spryskiwać pływacze. W akwarium będą sie czuły bardzo dobrze. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dab Napisano 27 Maja 2009 Autor Share Napisano 27 Maja 2009 podziekował nie zakładając nowego tematy ponawiam zapytanie przykryć akwarium w celu podniesienia wilgotności czy etam? czytam i niektórzy mają wyższy poziom wody, podnieść do 1/4 doniczki?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bialy2007 Napisano 27 Maja 2009 Share Napisano 27 Maja 2009 Ten pierwszy to raczej U. chrysantha bo on teraz mi kwitnie i widać bardzo podobne. Co do podniesienia wilgotności to możesz więcej wody nalać. Moje roślinki stoją prawie całe w wodzie i dobrze się mają lub też możesz keramzyt kupić i wrzucić obok do wody. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emiliano Napisano 27 Maja 2009 Share Napisano 27 Maja 2009 chrysantha ma inny kształt kwiatów, właśnie sprawdziłem na parapecie myślałem też o prehensilis ale też inny ;/ szkoda że nie mam obecnie kwitnącej subulaty, bo chyba szamanka tutaj trafiła swoja drogą ciekawią mnie te czerwone kulki na łodygach Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi