Tom Napisano 29 Maja 2009 Share Napisano 29 Maja 2009 Torfowisko ma ok. 6l. Będą tu rosły :rosiczka okrągłolistna , jakaś kapturnica i muchołówka.... Starczy teorii, tera praktyka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P.K. Napisano 29 Maja 2009 Share Napisano 29 Maja 2009 malutkie strasznie....będzie wysychało szybko...w zimie może całe zamarnąć razem z korzeniami roślin. nie wiem czy Ci się oplaca taki dolek zagospodarowywac tylko po to zeby cos rozlo na dworze caly rok. nie lepiej wykopac cos normalnego skoro i tak tylko folia wykladasz? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek_ Napisano 29 Maja 2009 Share Napisano 29 Maja 2009 Też sądzę że trochę małe, ale to Twoja sprawa ja bym zamiast tego piasku dał czarną ziemię sądzę, że było by lepiej. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
<kay> Napisano 29 Maja 2009 Share Napisano 29 Maja 2009 < Wiem, że to początki, ale osobiście uważam, że jest to trochę mało estetyczne. Ja bym to oddzieliła. Zobacz, Josyn ciekawie zagospodarował teren na swoje torfowisko, myślę, że ten 'kopiec' nie jest do końca dobrym pomysłem. Zgodzę się też z moim przedmówcą, że czarna ziemia wyglądałaby o wiele lepiej. Plusem są natomiast kamienie, które stanowią ozdobę, jednak ich położenie rozplanowałabym trochę inaczej ... mimo wszystko to Twoje torfowisko, więc rób jak uważasz > Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom Napisano 29 Maja 2009 Autor Share Napisano 29 Maja 2009 (edytowane) Ta folia to tylko jest po to , bo miska jest na dnie pęknięta ja chętnie bym zrobił coś większego ale fundusze [obecnie posiadam 17 zł ]. Ale myślę ,że uzbieram trochę forsy , brat teraz ma komunie , niedługo dzień dziecka .... A piasek jest po to ,żeby..........Właśnie czemu wybrałem piasek ? Edytowane 29 Maja 2009 przez Tom Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4rafko4 Napisano 29 Maja 2009 Share Napisano 29 Maja 2009 (edytowane) Podobnie jak inni też mysle ze jest ono malusie i ten piasek huh Pytasz sie czemu wybrales piasek moze temu ze usuwali piaskownice na placu zabaw dla dzieci i chciałes zaoszczedzic na kupnie ziemi Edytowane 29 Maja 2009 przez 4rafko4 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 29 Maja 2009 Share Napisano 29 Maja 2009 ja chętnie bym zrobił coś większego ale fundusze [obecnie posiadam 17 zł ]. to za 17 zł możesz zrobić coś co ma 80l a nie 5 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
<kay> Napisano 29 Maja 2009 Share Napisano 29 Maja 2009 (edytowane) < Po prostu nadaj temu wygląd torfowiska, bo faktycznie w tym momencie przypomina to trochę piaskownicę > Edytowane 29 Maja 2009 przez <kay> Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek_ Napisano 29 Maja 2009 Share Napisano 29 Maja 2009 Jak masz zamiar zasadzić tylko kilka roślin to lepiej już by było gdybyś kupił dużą donice gdzieś 20l i postawił na balkonie według mnie by to lepiej wyglądało no ale kasy to będziesz potrzebował jeszcze przynajmniej 60zł jak nie więcej. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom Napisano 29 Maja 2009 Autor Share Napisano 29 Maja 2009 Mam już fajne korzenie michcum- mógłbyś rozpisać ile to by kosztowało ? Hmf... Teraz pewnie zwątpisz ,że za 17zł można zrobić 80l. I jeszcze roślinki muszę kupić, znalazłem u jednego użytkownika rośliny których szukam [3 gatunki na których mi obecnie zależny ] . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubu Napisano 29 Maja 2009 Share Napisano 29 Maja 2009 Metr bieżący folii o szerokości 4m - 15zł (węższej nie widziałem) mb geowłókniny szerokości 1,5m - 6zł 80l torfu - 9zł Wymnażasz tyle ile potrzebujesz. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom Napisano 29 Maja 2009 Autor Share Napisano 29 Maja 2009 A jaka to ma być folia ? A ta cała geowłóknina to do czego ona? Musi być ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 29 Maja 2009 Share Napisano 29 Maja 2009 nie musi, ja mam bez. folie zlozylem kilka razy i nia wylozylem dol. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom Napisano 29 Maja 2009 Autor Share Napisano 29 Maja 2009 Ale jaka ma to być folia? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawien Napisano 29 Maja 2009 Share Napisano 29 Maja 2009 A jaka to ma być folia ? A ta cała geowłóknina to do czego ona? Musi być ? Sorry że się wtrącę nie na temat , ale ten Twój podpis to gruba przesada Neo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi