Skocz do zawartości

Torfowisko Tomka

Rekomendowane odpowiedzi

Torfowisko ma ok. 6l.

Będą tu rosły :rosiczka okrągłolistna , jakaś kapturnica i muchołówka....

Starczy teorii, tera praktyka

9292f06b1a5efebemed.jpg

659d7f5dfe466cf8med.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

• Odpowiedzi 32
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

malutkie strasznie....będzie wysychało szybko...w zimie może całe zamarnąć razem z korzeniami roślin. nie wiem czy Ci się oplaca taki dolek zagospodarowywac tylko po to zeby cos rozlo na dworze caly rok. nie lepiej wykopac cos normalnego skoro i tak tylko folia wykladasz?

Odnośnik do odpowiedzi

< Wiem, że to początki, ale osobiście uważam, że jest to trochę mało estetyczne. Ja bym to oddzieliła. Zobacz, Josyn ciekawie zagospodarował teren na swoje torfowisko, myślę, że ten 'kopiec' nie jest do końca dobrym pomysłem. Zgodzę się też z moim przedmówcą, że czarna ziemia wyglądałaby o wiele lepiej. Plusem są natomiast kamienie, które stanowią ozdobę, jednak ich położenie rozplanowałabym trochę inaczej ... mimo wszystko to Twoje torfowisko, więc rób jak uważasz ;) >

Odnośnik do odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Ta folia to tylko jest po to , bo miska jest na dnie pęknięta :P

ja chętnie bym zrobił coś większego ale fundusze [obecnie posiadam 17 zł :P].

Ale myślę ,że uzbieram trochę forsy , brat teraz ma komunie , niedługo dzień dziecka ....

A piasek jest po to ,żeby..........Właśnie czemu wybrałem piasek ?

Edytowane przez Tom
Odnośnik do odpowiedzi

Podobnie jak inni też mysle ze jest ono malusie i ten piasek huh

Pytasz sie czemu wybrales piasek moze temu ze usuwali piaskownice na placu zabaw dla dzieci i chciałes zaoszczedzic na kupnie ziemi :)

Edytowane przez 4rafko4
Odnośnik do odpowiedzi

< Po prostu nadaj temu wygląd torfowiska, bo faktycznie w tym momencie przypomina to trochę piaskownicę :P;) >

Edytowane przez <kay>
Odnośnik do odpowiedzi

Jak masz zamiar zasadzić tylko kilka roślin to lepiej już by było gdybyś kupił dużą donice gdzieś 20l i postawił na balkonie według mnie by to lepiej wyglądało no ale kasy to będziesz potrzebował jeszcze przynajmniej 60zł jak nie więcej.

Odnośnik do odpowiedzi

Mam już fajne korzenie :)

michcum- mógłbyś rozpisać ile to by kosztowało ? Hmf... Teraz pewnie zwątpisz ,że za 17zł można zrobić 80l.

I jeszcze roślinki muszę kupić, znalazłem u jednego użytkownika rośliny których szukam [3 gatunki na których mi obecnie zależny ] .

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.