Gość piekarz2 Napisano 30 Maja 2009 Share Napisano 30 Maja 2009 Witam po długim czasie nie-pisania (byłem zajęty nauką) wystawiam moje roślinki po upgradzie, zapewne jak niektórzy MOŻE pamiętają miałem nico wyższe akwa, ale po wydaniu dośc sporej sumki u szklarza spełniłęm moją interpretację torfowiska Oto ono: http://piekarz2.fotosik.pl/zdjecia/1.html I przy okazji mam pytanko co do dzbanecznika zakupionego kilka dni temu (N.alata) czy TYMCZASOWO taka "szklarnia" powinna go utrzymac w dobrej kondycji i czy zapuści w takich warunkach nowe dzbany, w przyszłości zakupię mu coś w rodzjau klosza, sie zobaczy, proszę jednocześnie o jakieś wskazówki, bo wiem że to co tu mam to mistrzostwo świata nie jest. Z góry dziękuję Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4rafko4 Napisano 30 Maja 2009 Share Napisano 30 Maja 2009 (edytowane) Jesli chodzi o tego dzbanka to jest to Ventrata pewnie wszyscy bede pisac ze nie warto dla niego robic konstrukcji bo rosnie i tak dobrze na parapecie a dzbanki pewnie ze wypusci tylko niech sie przyzwyczai do twoich warunkow. Edytowane 30 Maja 2009 przez 4rafko4 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom Napisano 31 Maja 2009 Share Napisano 31 Maja 2009 Bardzo ciekawy pomysł Ale ciekawsze jest , jak będziesz zimował roślinki ? Bo widzę capensis'a Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sacik Napisano 31 Maja 2009 Share Napisano 31 Maja 2009 capensis jest w stanie przetrwac zimowanie bez problemu alcea też troche to marnie wygląda moim zdaniem dodaj tam jakis korzen mech cokolwiek żeby to ładniej wyglądało no i więcej roslin Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 31 Maja 2009 Share Napisano 31 Maja 2009 Capensis tak, ale aliciae o ile niska temperatura nie stanowi problemu u mnie szybko marnieje przy braku swiatła. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość piekarz2 Napisano 31 Maja 2009 Share Napisano 31 Maja 2009 Z zimowaniem nie mam raczej problemów gdyż mam lekko nieszczelne okno, wystarczy w zimie odgrodzic roślinki szybą lub folią od grzejnika i jest ok Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi