Skocz do zawartości

Takie Sobie Kwiatki ;)

Gość piekarz2

Rekomendowane odpowiedzi

Gość piekarz2

Witam po długim czasie nie-pisania (byłem zajęty nauką) wystawiam moje roślinki po upgradzie, zapewne jak niektórzy MOŻE pamiętają miałem nico wyższe akwa, ale po wydaniu dośc sporej sumki u szklarza spełniłęm moją interpretację torfowiska ;)

Oto ono:

http://piekarz2.fotosik.pl/zdjecia/1.html

I przy okazji mam pytanko co do dzbanecznika zakupionego kilka dni temu (N.alata) czy TYMCZASOWO taka "szklarnia" powinna go utrzymac w dobrej kondycji i czy zapuści w takich warunkach nowe dzbany, w przyszłości zakupię mu coś w rodzjau klosza, sie zobaczy, proszę jednocześnie o jakieś wskazówki, bo wiem że to co tu mam to mistrzostwo świata nie jest.

Z góry dziękuję ;)

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli chodzi o tego dzbanka to jest to Ventrata pewnie wszyscy bede pisac ze nie warto dla niego robic konstrukcji bo rosnie i tak dobrze na parapecie a dzbanki pewnie ze wypusci tylko niech sie przyzwyczai do twoich warunkow.

Edytowane przez 4rafko4
Odnośnik do odpowiedzi

capensis jest w stanie przetrwac zimowanie bez problemu alcea też troche to marnie wygląda moim zdaniem dodaj tam jakis korzen mech cokolwiek żeby to ładniej wyglądało no i więcej roslin ;)

Odnośnik do odpowiedzi

Gość piekarz2

Z zimowaniem nie mam raczej problemów gdyż mam lekko nieszczelne okno, wystarczy w zimie odgrodzic roślinki szybą lub folią od grzejnika i jest ok ;)

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.