sanovia Napisano 31 Maja 2009 Share Napisano 31 Maja 2009 Czy gdy trzeba "amputować" z różnych przyczyn pułapkę to ucinamy ją razem z liściem ? jeśli tak to w którym miejscu ? -sorki za takie pytanko, ale początkujący jestem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drosera_dionaea Napisano 31 Maja 2009 Share Napisano 31 Maja 2009 jak najbliżej stożka wzrostu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubu Napisano 31 Maja 2009 Share Napisano 31 Maja 2009 Tniesz do miejsca gdzie liść usechł. Zostawiasz zdrową, zieloną część. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 31 Maja 2009 Share Napisano 31 Maja 2009 Samą pułapke też mozesz obciąć, a liśc zostawic jak jest zdrowy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanovia Napisano 31 Maja 2009 Autor Share Napisano 31 Maja 2009 OK dzięki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P.K. Napisano 31 Maja 2009 Share Napisano 31 Maja 2009 Można zostawić i jak uschnie całkiem to łatwo się oderwie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 31 Maja 2009 Share Napisano 31 Maja 2009 Liści się nie odrywa a odcina bo można uszkodzić rośline. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 31 Maja 2009 Share Napisano 31 Maja 2009 Liści się nie odrywa a odcina bo można uszkodzić rośline. No nie wiem ja odrywam penseta jak calkowicie uschnie to pozwala usunac martwa czesc rosliny pozostajaca w ziemi co zapobiega gniciu tuz przy bulwie. Co do odpowiedzi na pytanie to usunac po uschnieciu calego liscia, lub czesciowo odcinajac to co uschniete (dla estetyki). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 31 Maja 2009 Share Napisano 31 Maja 2009 No nie wiem ja odrywam penseta jak calkowicie uschnie to pozwala usunac martwa czesc rosliny pozostajaca w ziemi co zapobiega gniciu tuz przy bulwie. Co do odpowiedzi na pytanie to usunac po uschnieciu calego liscia, lub czesciowo odcinajac to co uschniete (dla estetyki). O ile wcześniej pleśń się nie pojawi:) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi