Tom Napisano 3 Czerwca 2009 Share Napisano 3 Czerwca 2009 Czy ktoś potrafi ją zidentyfikować ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twargor Napisano 3 Czerwca 2009 Share Napisano 3 Czerwca 2009 Raczej musisz poczekać na jakiegoś ładnego kapturka, ale wydaje mi sie ze to scarlet belle. gdzie ja kupiles? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom Napisano 3 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2009 Od kolegi wycyganiłem jeden odrost- za 3 zł . fotka jego roślinki tez nie pomogę bo strasznie zmarniała , gdyż była niezimowana . Zaraz po zakupie była podobna do kapturnicy purpurowej [a może Sarracenia x hybrida ?]. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 3 Czerwca 2009 Share Napisano 3 Czerwca 2009 to jak cię satysfakcjonuje nazwa Sarracenia x hybrida to po co dajesz do identyfikacji? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom Napisano 12 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2009 Byłem u kolegi i znalazł tą plakietkę z nazwą ......Według plakietki to Sarracenia x hybrida Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hddk Napisano 12 Czerwca 2009 Share Napisano 12 Czerwca 2009 Czyli niezidentyfikowana krzyżówka, której rodziców można się tylko domyślać. Mogą to być czyste gatunkowo kapturnice lub także krzyżówki. W masowym handlu bardzo często nawet producenci nie podają od jakich roślin pochodzi krzyżówka tylko walą 'hybride' Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P.K. Napisano 13 Czerwca 2009 Share Napisano 13 Czerwca 2009 kupując rośline bez nazwy trzeba sie nastawiac na wyglad a nie na to ze ktos zidentyfikuje Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi