Skocz do zawartości

Pęd

Nylon

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Hoduję muchołówke od tygodnia. Kupiłem ją w OBI i mam następujące pytanie - Czy jedna roślina może wypuścić dwa pędy kwiatostanowe? Bo mam dwa, ucięte oczywiście, ale wydaje mi się że to są dwie muchołówki. Ma z 5 takich ładnych dorodnych pułapek a pod nimi jest mase małych, tak jakby nie umiały się przecisnąć. Proszę o szybką odpowiedź.

Odnośnik do odpowiedzi

• Odpowiedzi 32
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Jasne, że mogą mieć więcej pędów. Zobacz czy jest więcej niż 1 stożek wzrostu i będziesz wiedział ile jest roślin.

Eeee... a co to stożek wzrostu? :D bo mi sie wydaje że jej ciasno :/

Odnośnik do odpowiedzi

kule cieszy mnie to :)) przestraszyłem się bo mój brat ma muchołówkę parę dni dłużej i mu ładnie rośnie promieniście, a moja jest taka zawalona... jak tylko dostane torf lece po doniczke i przesadzam, obadam co i jak :)) mogę sobie ją opłukać w wodzie jak wyciągne prawda?

Odnośnik do odpowiedzi

heheh moja matka jak zobaczyła co kupiłem to sie za głowe złapała XD ale teraz wiem że mam kupić plastikową ;)) a jak sprawdzić jaki mam gatunek? bo chciałbym wiedzieć, a papierek z doniczki wyrzuciłem :((

Odnośnik do odpowiedzi

Jest tylko jeden gatunek: muchołówka amerykańska (Dionaea muscipula). Wszelkie inne odmiany to sztucznie wyhodowane kultywary. Jeśli kupiłeś ją w OBI, to zapewne masz po prostu muchołówkę amerykańską.

Edytowane przez hddk
Odnośnik do odpowiedzi

Co to odmiany jaką masz to napewno 100% Dionaea muscipula Regular form czyli zwykla forma mucholowki

Jesli nie bedziesz wiedzial odmiany swojej rosliny to zrob nowy temat na forum w dziele indetyfikacja ze zdieciem rosliny a napewno ktos ci pomoze rozpoznac co to za roslinka co do doniczki to plastikowa bedzie naj bardziej ok :)

heheh moja matka jak zobaczyła co kupiłem to sie za głowe złapała XD

Dlaczego sie zlapala taka ona straszna ?

Edytowane przez 4rafko4
Odnośnik do odpowiedzi

Co to odmiany jaką masz to napewno 100% Dionaea muscipula Regular form czyli zwykla forma mucholowki

Jesli nie bedziesz wiedzial odmiany swojej rosliny to zrob nowy temat na forum w dziele indetyfikacja ze zdieciem rosliny a napewno ktos ci pomoze rozpoznac co to za roslinka co do doniczki to plastikowa bedzie naj bardziej ok :)

Dlaczego sie zlapala taka ona straszna ?

chodzi o to że doniczka gliniana XD

Odnośnik do odpowiedzi

a czy ktoś mi powie... co ile karmić muchołówke? bo chcę żeby szybko rosła a u mnie w domu jak na złość zero owadów... kupiłem sobie mady za 1,30 i nie wiem ile :D czytałem na forum o karmieniu ale nic konkretnego nie napisali

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.