d0b3kk Napisano 6 Czerwca 2009 Share Napisano 6 Czerwca 2009 Witam, Ostatnio do glowy przyszla mi mysl o posiadaniu rosiczki - pigmejki. Jako malo doswiadczony hodowca pytam tych bardziej jak i mniej doswiadczonych jaka pigmejka jest najlatwiejsza, latwa w hodowli. Mowiac latwa w hodowli mam na mysli to, zeby byla malo wybredna i potrzebowala srednio - malej ilosci swiatla. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drosera_dionaea Napisano 6 Czerwca 2009 Share Napisano 6 Czerwca 2009 Potrzebuje bardzo dużej ilości słońca i okresu spoczynku w lecie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 6 Czerwca 2009 Share Napisano 6 Czerwca 2009 Nie ma pigmejki która lubi srednią ilość swiatła, wszystkie kochają full słoneczko. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d0b3kk Napisano 6 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2009 Czyli nie ma latwiejszej czy trudniejszej w hodowli pigmejki? Bo sie tego swiatla uczepiliscie ;p Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 6 Czerwca 2009 Share Napisano 6 Czerwca 2009 pulchella x nitidula Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 6 Czerwca 2009 Share Napisano 6 Czerwca 2009 pulchella x nitidula u mnie rośnie bez żadnych problemów a tu masz jeszcze podział jaki spoczynek przechodzą Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 6 Czerwca 2009 Share Napisano 6 Czerwca 2009 Pigmejki o tyle wiecej swiatla potrzebuja co inne rosiczki . Jedyna trudnosc moim zdaniem to to ze trzeba co rok odnawiac kolekcje ... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d0b3kk Napisano 6 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2009 Pigmejki o tyle wiecej swiatla potrzebuja co inne rosiczki . Jedyna trudnosc moim zdaniem to to ze trzeba co rok odnawiac kolekcje ... Dlaczego odnawiac kolekcje 3ba ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 6 Czerwca 2009 Share Napisano 6 Czerwca 2009 Bo po wydaniu gemae roslina zazwyczaj umiera wiec co rok (srednio) trzeba sadzic od nowa z przetrwalnikow Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d0b3kk Napisano 6 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2009 Przynajmniej jest z czego posadzic nowe . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkwiatek Napisano 7 Czerwca 2009 Share Napisano 7 Czerwca 2009 Bo po wydaniu gemae roslina zazwyczaj umiera wiec co rok (srednio) trzeba sadzic od nowa z przetrwalnikow Jakieś dziwne te pigmejki macie. Mi bardziej po okresie spoczynku umierają niż po gemmach ale to i tak nie duży % Wszystkie pulchelle hoduje sie tak samo co do okresu spoczynku to przy przekroczeniu 26*C roślina sama w niego wejdzie/ jezeli nie bedzie miała zbyt duzo swiatła to nie wejdzie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi