slaweks1992 Napisano 11 Czerwca 2009 Share Napisano 11 Czerwca 2009 Witam - jak w temacie - czy ta rosiczka jest samopylna - w tym roku kupilem gemmae od jkwiatka i mi zaczynaja kwitnac 2 roslinki ;d Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 11 Czerwca 2009 Share Napisano 11 Czerwca 2009 Nie, zresztą pigmejek raczej nie rozmnaża się z nasion tyko z gemmae. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drosera_dionaea Napisano 11 Czerwca 2009 Share Napisano 11 Czerwca 2009 Ucinaj te pędy Mi po trzykrotnym kwitnieniu padła, kwiaty utrzymywały się tak krótko, że ich nawet nie widziałam. Raz możesz dopuścić do kwitnięcia, ale nie dwa. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P.K. Napisano 11 Czerwca 2009 Share Napisano 11 Czerwca 2009 bzdura...pigmejki krótko żyją i tyle...kwitnienie nie ma większego wpływu na roslinki. trzeba sie nastawic na gemmae i zaraz po zebraniu ich przeniesc je na torf..i cykl sie powtarza. czasem nie ma żadnej gemmae do zebrania no ale to sie już nazywa pech... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drosera_dionaea Napisano 11 Czerwca 2009 Share Napisano 11 Czerwca 2009 To w jaki sposób moja padła zaraz po trzykrotnym kwitnięciu? Wydaje mi się, że jednak to ma wpływ. (akurat po wydaniu gemmae w zimie nie padła) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 11 Czerwca 2009 Share Napisano 11 Czerwca 2009 Mało swiatła? Pigmejki lubia go bardzo duzo, a moje omissy mają juz po 5 pedzie z kolei i nie wyglądają jakby miały umierać. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi