janoz52 Napisano 15 Czerwca 2009 Share Napisano 15 Czerwca 2009 Witam. Moja rosiczka ma dosyć długi pęd podporowy (1cm) i suchą łodygę z której kiedyś wyrastały liście,a teraz są obcięte i łodyga już nowych nie wypuszcza. Teraz, gdy rosiczka wypuściła pęd to trochę się przewróciła. Czy mógłbym ją przesadzić a jednocześnie zakopać korzeń podporowy z tą częścia łodygi po obciętych liściach? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 15 Czerwca 2009 Share Napisano 15 Czerwca 2009 Liście wyrastają tylko ze stożka wzrostu. Możesz, jednocześnie obciełabym ten pęd przy takim przesadzaniu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janoz52 Napisano 15 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2009 no, chyba obetnę bo capensisy mi nie potrzebne, już duży jest i kwitnie, ale capensisy ciężko jest zabić, trzeba mieć talent, a poza tym to mam jeszcze 2 doniczki capensisów to jak by jeden umarł to kit... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P.K. Napisano 15 Czerwca 2009 Share Napisano 15 Czerwca 2009 trzeba mieć talent raczej silną wole i jeszcze silniejsze lenistwo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom Napisano 15 Czerwca 2009 Share Napisano 15 Czerwca 2009 Ewentualnie szczęście [tak jak ja]..... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinlux Napisano 8 Lipca 2009 Share Napisano 8 Lipca 2009 Ja mam talent ... na 10 capensisów został mi 1 i jeszcze jest lichy ... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BlachaSk8 Napisano 19 Sierpnia 2009 Share Napisano 19 Sierpnia 2009 HA! A mi dzisiaj padł tez jeden do końca xD... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi