Gabik1 Napisano 19 Czerwca 2009 Share Napisano 19 Czerwca 2009 (edytowane) Witam nie wiem dlaczego mojemu dzbanecznikowi zaczęły brązowieć liście.Podlewam go tak aby miał wilgotne podłoże,codziennie kilka razy spryskuję,dodam że jest on w półciemnym miejscu NIE W TERRARIUM.Proszę o szybką pomoc. Edytowane 20 Czerwca 2009 przez Gabik1 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4rafko4 Napisano 19 Czerwca 2009 Share Napisano 19 Czerwca 2009 (edytowane) Jaki to dzbanek ? mysle ze na te liscie przyszla juz pora i sechna ze starosci,ale lepiej niech sie wypowie ktos inny (daj wiecej fotek w dobrej rozdzielczosci bo ta jest spora) Edytowane 19 Czerwca 2009 przez 4rafko4 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomislav1ster Napisano 20 Czerwca 2009 Share Napisano 20 Czerwca 2009 A skąd masz tego dzbanka. Czy jak go kupiłaś to przesadzałaś go ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabik1 Napisano 20 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2009 Mam go ze sklepu typu Bricomarche jak dobrze pamiętam to w tamtym roku ale pewna nie jestem, tak był przesadzany i ta doniczka jest na niego dobra.a więcej zdjęć zaraz dodam. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P.K. Napisano 20 Czerwca 2009 Share Napisano 20 Czerwca 2009 albo popazenie albo nieregularne podlewanie..ewentualnie popazenie opryskiem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabik1 Napisano 20 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2009 Aha czyli ograniczyć mu spryskiwanie? Bo podlewany jest tak aby miał stale wilgotne podłoże Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawien Napisano 20 Czerwca 2009 Share Napisano 20 Czerwca 2009 (edytowane) Czym podlewasz i czym pryskasz? W czym jest posadzony ? Woda od góry czy w podstawce ? PS. brązowieją wszystkie liście ? Młode też ? Edytowane 20 Czerwca 2009 przez Gawien Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabik1 Napisano 20 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2009 (edytowane) podlewam i spryskuję wodą destylowaną posadzony jest w plastikowej doniczce o średnicy 10cm podlewam od góry. zaczynają wszystkie. Edytowane 20 Czerwca 2009 przez Gabik1 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erhas Napisano 20 Czerwca 2009 Share Napisano 20 Czerwca 2009 A co ile podlewasz? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabik1 Napisano 20 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2009 Zależy z reguły jak torf robi się suchy trudno mi określić co ile dni. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawien Napisano 20 Czerwca 2009 Share Napisano 20 Czerwca 2009 A nie gnije torf? Może jakieś felerne podłoże ? Albo spryskiwacz po jakieś chemii ? Albo jakieś robactwo... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabik1 Napisano 20 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2009 Żeby torf gnił nie zauważyłam,spryskiwacz jest nowy nie był do niczego wcześniej używany po za tym spryskuje inne rośliny w tym dzbaneczniki i wszystko jest ok. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 20 Czerwca 2009 Share Napisano 20 Czerwca 2009 a to w czym rośnie to doniczka czy osłonka są otwory na spodzie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabik1 Napisano 20 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2009 To jest doniczka i otwory na spodzie są dodam że około 5 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 20 Czerwca 2009 Share Napisano 20 Czerwca 2009 a w jakim podłożu rośnie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi