tomislav1ster Napisano 26 Czerwca 2009 Share Napisano 26 Czerwca 2009 A więc posiadam taki higrometr exo terra kiedyś kupiony na allegro : http://www.zooplus.pl/bilder/hagen/exo/ter...400/41439_1.jpg. Od początku był w terra gdzie oświetlenie oparte jest na technologii T8 i wszystko było w porządku. Ale gdy wczoraj włożyłem go do drugiego terra w którym oświetlenie jest zrobione w T5 higrometr oszalał gdy sonda znalazła w zasięgu promieni świetlówek. Miga jak oszalały (z norm. trybu na min później na max i tak w kółko), pokazując błędne odczyty. Gdy tylko zgaszę świetlówki wszystko jest OK. Czy ktoś z was ma taki problem ?? Jak sobie z nim poradził ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 26 Czerwca 2009 Share Napisano 26 Czerwca 2009 Miałem taki sam:) Musisz otworzyć sonde i przeczyścić ją wacikiem ze spirytem;) ale wczesniej wyjmij baterie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomislav1ster Napisano 26 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2009 Miałem taki sam:) Musisz otworzyć sonde i przeczyścić ją wacikiem ze spirytem;) ale wczesniej wyjmij baterie. OK dzięki zaraz sprawdzę. A tak przy okazji to ten mój to chyba chińska podróbka. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P.K. Napisano 26 Czerwca 2009 Share Napisano 26 Czerwca 2009 albo orginalny chiński przyjmując że wszystkie inne to podróbki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomislav1ster Napisano 26 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2009 Paulo i nic. Dalej po przeczyszczeniu dzieje się tak jak się działo ;(. Kurde czego to może być wina ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaras Napisano 27 Czerwca 2009 Share Napisano 27 Czerwca 2009 Próbowałeś tego co pisałem na drugim forum? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubu Napisano 27 Czerwca 2009 Share Napisano 27 Czerwca 2009 To pewnie wina jakiegoś pola wytwarzanego przez lampę. Podobnie działa na moją myszkę od kompa. Ustaw te sondę w jak największej odległości od lampy i najlepiej osłoń czymś od góry, może będzie działać. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomislav1ster Napisano 27 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2009 Próbowałeś tego co pisałem na drugim forum? Dotychczas nie gdyż nie mam tego ferytu (chyba tak się to nazywało ?). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaras Napisano 27 Czerwca 2009 Share Napisano 27 Czerwca 2009 (edytowane) Tak,to ferryt. Elektronika higrometru szaleje i samo zasłonięcie sondy niewiele pomoże jak i spirytus. Widać producent słabo zabezpieczył urządzonko przed zakłóceniami Edytowane 27 Czerwca 2009 przez JarasPMI Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomislav1ster Napisano 27 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2009 W terra nizinnym też mam świetlówkę T5 ale wszystko jest na statecznikach konwekcjonalnych i jest OK Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaras Napisano 27 Czerwca 2009 Share Napisano 27 Czerwca 2009 Aha,czyli oświetlenie terra w którym higrometr wariuje jest na stateczniku elektronicznym? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomislav1ster Napisano 27 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2009 Raczej tak. Fakt w w górskim (w którym występują te wariacje ) jest 4 T5 a w nizinnym tylko jedna T5. Odpowiedz na pytanie : Tak higrometr wariuje w terra na stateczniku elektronicznym. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaras Napisano 28 Czerwca 2009 Share Napisano 28 Czerwca 2009 Statecznik masz zapewne poza terra więc sprawdź czy po zbliżeniu do niego sondy lub samego higrometru również występują zakłócenia. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi