mati43 Napisano 1 Lipca 2009 Share Napisano 1 Lipca 2009 Witam, dzisiaj zauważyłem w doniczce z wysianymi D.Capillaris, małego podłużnego półprzezroczystego robaczka, zdjęcia nie wstawie bo był na tyle mały że by nie uchwyciło ostrości, wiem że może to być milion szkodników, ale co mozna zastosować żeby sie tego pozbyć ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 1 Lipca 2009 Share Napisano 1 Lipca 2009 Nomolt, basudin. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati43 Napisano 1 Lipca 2009 Autor Share Napisano 1 Lipca 2009 z tego co sie dowiedziałem są to ziemiórki, te preparaty nie zabiją roślin ? Bo zauważyłem ze zaczynają już wschodzić. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hddk Napisano 1 Lipca 2009 Share Napisano 1 Lipca 2009 Jeżeli to ziemiórki to działaj szybko, bo siewki są szczególnie na nie narażone. Oprócz Nomoltu możesz jeszcze spróbować Karate Zeon. Basudin i Diazol są od pół roku wycofane z obrotu, więc może być ciężko je zdobyć Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 1 Lipca 2009 Share Napisano 1 Lipca 2009 Ciekawe co mówisz hddk:) ja je normalnie kupuje:) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati43 Napisano 1 Lipca 2009 Autor Share Napisano 1 Lipca 2009 Zaraz pójde do ogrodniczego i coś wybiore. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hddk Napisano 1 Lipca 2009 Share Napisano 1 Lipca 2009 Ciekawe co mówisz hddk:) ja je normalnie kupuje:) Oba zawierają diazynon, który został z tego kojarzę, został wycofany do dnia 6 grudnia 2008. Ulotki obu środków zniknęły też z listy środków dopuszczonych do obrotu na stronach Ministerstwa Rolnictwa, a były tam wcześniej na 100%. Decyzja Komisji UE. Lista MRiRW. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi