wojtek0018 Napisano 2 Lipca 2009 Share Napisano 2 Lipca 2009 witam! chyba nikt jeszcze na tym forum nie mial takiego pytanka. od czasu gdy zacząłem hodować rosliny czasami mnie głowa bolała wczesniej tak nie mialem podejżewam roslinki gdyz zyją tak gdzie ja spie (nie w łózku oczywiście ) Czy to moze miec jaki kolwiek związek z roslinami? moze wydziela jakiś płyn który paruje i unosi sie w powietrzu bo ktoś ma u mnie spać i sie obawiam czy nic sie tej osobie nie stanie(osobom ) (0,4roku i 2,5 lat) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 2 Lipca 2009 Share Napisano 2 Lipca 2009 Mogą wpłynąć, ale raczej pozytywnie, a nie negatywnie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 2 Lipca 2009 Share Napisano 2 Lipca 2009 może się za bardzo roślinami przejmujesz i dlatego Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twargor Napisano 2 Lipca 2009 Share Napisano 2 Lipca 2009 (edytowane) ja jak raz ogladalem rosliny to nawet omdlalem ;P ale to chyba dlatego ze za dlugo bylem pochylony Edytowane 2 Lipca 2009 przez Twargor Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P.K. Napisano 2 Lipca 2009 Share Napisano 2 Lipca 2009 pokoj sie wietrzy. jak jest zaduch to moze i masz zawroty glowy. poza tym mozna miec uczulenie (na pylki?) i wtedy tez moze cos byc nie tak. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 2 Lipca 2009 Share Napisano 2 Lipca 2009 Pyłki już kiedys były przerabiane, osoby z bardzo silną alergią deklarowały że nic im nie szkodzą, jedna osoba tylko dostała lekkiego kataru od siekania kwiatu kapturnicy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P.K. Napisano 2 Lipca 2009 Share Napisano 2 Lipca 2009 hmm wszystkie pylki dzialaja tak samo? myslalem ze mozna miec uczulenie na pylek zarowno jednej jak i wielu roslin ;p w takim wypadku alergik nie musi miec problemu z owadozerami ale moze miec z czyms innym Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubu Napisano 2 Lipca 2009 Share Napisano 2 Lipca 2009 Jako "zawodowy" alergik powiem Wam, że nic mi nie jest od owadożerów. Chociaż słyszałem, że osoby uczulone na grzyby mogą mieć problemy z roślinami doniczkowymi w domu, bo w ziemi często coś siedzi (niekoniecznie pleśń). Poza tym alergia ma inne objawy niż ból głowy (katar, łzawienie, zaczerwienienie skóry, duszności). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi