Miecio Napisano 3 Lipca 2009 Share Napisano 3 Lipca 2009 Chciał bym zapytać co powinieniem wiedzieć o hodowli modliszek? Mam nadzieję, że mi podpowiecie troszkę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 3 Lipca 2009 Share Napisano 3 Lipca 2009 Hodowałem modliszki bardzo dawno, nie wszystko pamiętam, ale postaram się pomóc. Modliszki lubią wysokie pojemniki, od L1- L4 max kliszówka, potem może być pojemnik na mocz lub faunaboxy, gdzieś po 6,7 aż do imago wylince najlepiej terrarium o wymiarach 15/15/30 cm(30 wysokość). Co jedzą?Praktycznie wszystko co są w stanie złapać i zjeść(nieraz pożerają 2 razy większych od siebie). Niektórzy twierdzą, że najlepszy jest kupowany u hodowców pokarm(bezpieczniejszy), jednak drogo to wychodzi, ja zawsze łapałem jakieś koniki polne czy cuś;p, jedynie na zimę kupowałem Przestałem je hodować ponieważ krótko żyją, strasznie żarłoczne są(w porównaniu do np. ptaszników) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iveco_60 Napisano 3 Lipca 2009 Share Napisano 3 Lipca 2009 (edytowane) Modliszki na początku fascynują, jednak później stają sie tylko obowiązkiem. Dlatego gdy moje dorosły po prostu hodowla mi się znudziła i zyskały wolność. Co do wymagań potrzebują tylko jeść, latem polecam samemu złapać. Zaś zimą kupujesz pudełko białych robaków za 1,50zł i czekasz aż się wylegną z nich muchy, następnie wsadzasz do lodówki i masz pokarmu w sumie na 1 do 2 miesięcy musisz dojść do wprawy co jak i gdzie przekładać jak chcesz więcej informacji pisz. Tylko jedyny minus much że choć są ogromne to i tak dorosła modliszka potrafi zjeść ich 30 naraz mając chudy odwłok. Edytowane 3 Lipca 2009 przez iveco_60 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sacik Napisano 3 Lipca 2009 Share Napisano 3 Lipca 2009 samemu złapac chyba raczej nie bo nasze polskiem modliszki są pod ochroną a pozatym kupno modliszki L1,2,3 nie jest jakos super kosztowne a daje dużo satysfakcji jak wychodujesz z takiego robaczka krwiożerczego zabójce świerszcze Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 3 Lipca 2009 Share Napisano 3 Lipca 2009 Chodziło o łapanie pokarmu dla niej ;] Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 3 Lipca 2009 Share Napisano 3 Lipca 2009 Musisz wiedziec duzo wiecej niz tu pisza. Rozmiary terra tez sa rozne wszystko zależy od tego jaki gatunek kupisz. To tak jak z owadozerami nie ma jednej zasady jedne mozna brac na rece inne raczej nie itp itd. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi