Skocz do zawartości

Info O Modliszkach.

Miecio

Rekomendowane odpowiedzi

Hodowałem modliszki bardzo dawno, nie wszystko pamiętam, ale postaram się pomóc.

Modliszki lubią wysokie pojemniki, od L1- L4 max kliszówka, potem może być pojemnik na mocz lub faunaboxy, gdzieś po 6,7 aż do imago wylince najlepiej terrarium o wymiarach 15/15/30 cm(30 wysokość).

Co jedzą?Praktycznie wszystko co są w stanie złapać i zjeść(nieraz pożerają 2 razy większych od siebie). Niektórzy twierdzą, że najlepszy jest kupowany u hodowców pokarm(bezpieczniejszy), jednak drogo to wychodzi, ja zawsze łapałem jakieś koniki polne czy cuś;p, jedynie na zimę kupowałem

Przestałem je hodować ponieważ krótko żyją, strasznie żarłoczne są(w porównaniu do np. ptaszników)

Odnośnik do odpowiedzi

Modliszki na początku fascynują, jednak później stają sie tylko obowiązkiem. Dlatego gdy moje dorosły po prostu hodowla mi się znudziła i zyskały wolność. Co do wymagań potrzebują tylko jeść, latem polecam samemu złapać. Zaś zimą kupujesz pudełko białych robaków za 1,50zł i czekasz aż się wylegną z nich muchy, następnie wsadzasz do lodówki i masz pokarmu w sumie na 1 do 2 miesięcy musisz dojść do wprawy co jak i gdzie przekładać jak chcesz więcej informacji pisz. Tylko jedyny minus much że choć są ogromne to i tak dorosła modliszka potrafi zjeść ich 30 naraz mając chudy odwłok.

Edytowane przez iveco_60
Odnośnik do odpowiedzi

samemu złapac chyba raczej nie bo nasze polskiem modliszki są pod ochroną a pozatym kupno modliszki L1,2,3 nie jest jakos super kosztowne a daje dużo satysfakcji jak wychodujesz z takiego robaczka krwiożerczego zabójce świerszcze :Plol2

Odnośnik do odpowiedzi

Musisz wiedziec duzo wiecej niz tu pisza. Rozmiary terra tez sa rozne wszystko zależy od tego jaki gatunek kupisz. To tak jak z owadozerami nie ma jednej zasady :P jedne mozna brac na rece inne raczej nie itp itd.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.