Skocz do zawartości

Wystawa Roslin Owadozernych Palmiarnia Poznan

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

natknalem sie w gazecie i lokalnych wiadomosciach w tv, ze w dniach 3 - 5 lipca, czyli teraz ten weekend organizowana jest wystawa roslin owadozernych polaczona oczywiscie z kiermaszem, gdzie mozna cos kupic. Miejsce wystawy to palmiarnia poznanska przy ul. Matejki.

Wiem, ze troche pozno na takie informacje, ale sam sie dowiedzialem prawie przed chwila.

Moze jak ktos jest chetny wpadnie.

Ja lece popatrzec co tam ciekawego bedzie - niestety nie mam w tej chwili aparatu, wiec zdjec z wystawy Wam nie pokaze.

Tu link do informacji http://www.epoznan.pl/index.php?section=ne...ws&id=14586

pozdrawiam serdecznie

Marcin

Odnośnik do odpowiedzi

No dobrze slyszales ;)

Jak paulo mowil - wystawial sie Salon Orchidei - zadnych rewelacyjnych odmian nie bylo - same typowe, najczesciej spotykane.

Z mucholowek byly all green, red green i all red. Ladne, dobrze wybarwione, ale nie za takie pieniadze. Ceny od 30 do 50 zl.

Rosiczki byly tylko alicea, paradoxa, madagaskarska i jescze jakas, nie znam sie ;)

Najdrozszy okaz to faktycznie byl nepenthes Rebeca Soper

Ogolnie fajnie to wygladalo jak rosliny owadozerne byly wkomponowane w normalny wystroj palmiarni. Idziesz patrzysz, jakies krzaki, a tu nagle wystaja gigantyczne kaptury od kapturnic :D

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.