przemek2061 Napisano 4 Lipca 2009 Share Napisano 4 Lipca 2009 (edytowane) Na droserze capensis pojawiły mi sie na listkach małe biało przezroczyste robaczki i takie białe "farfocle" co to jest i czym to zwalczyć??? Edytowane 4 Lipca 2009 przez przemek2061 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 4 Lipca 2009 Share Napisano 4 Lipca 2009 Masz fotkę? Zastosuj jakiś insektycyd, np karate Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturP Napisano 4 Lipca 2009 Share Napisano 4 Lipca 2009 Mszyce? Talstar polecam. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek2061 Napisano 4 Lipca 2009 Autor Share Napisano 4 Lipca 2009 Masz fotkę? Zastosuj jakiś insektycyd, np karate one są tak małe że na zdjęciu nic nie widać. a rosiczka na tym ucierpi jak zastosuje jakiś środek?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 4 Lipca 2009 Share Napisano 4 Lipca 2009 Mszyce? Talstar polecam. Mszyce nie są białe. Rosiczce nic się nie stanie jak zastosujesz. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturP Napisano 4 Lipca 2009 Share Napisano 4 Lipca 2009 Kto je machnął farbą? Przyznać się!! Moje były tak leciutko zielone i przezroczyste, że wydawały się białe.. Coś takiego: Uznałem więc, że to możliwe, ze to mszyce.. (bo nie wiem co znaczą farfocle) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek2061 Napisano 5 Lipca 2009 Autor Share Napisano 5 Lipca 2009 Kto je machnął farbą? Przyznać się!! Moje były tak leciutko zielone i przezroczyste, że wydawały się białe.. Coś takiego: Uznałem więc, że to możliwe, ze to mszyce.. (bo nie wiem co znaczą farfocle) mniej wiecej tak one wygladaja. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 5 Lipca 2009 Share Napisano 5 Lipca 2009 No to karate lub wyżej wymieniony talstar wytępi. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eutr Napisano 5 Lipca 2009 Share Napisano 5 Lipca 2009 Ooo, a jednak są farfocle http://www.forumnasze.net/topics6/farfocle-vt6580.htm autorka ostatniego posta z 2008-07-18, 15:26 zdaje mi sie też całego tematu nie przeczytała co do wszelkich niechcianych robaczków to ja psikam je ProvadoPlusAE Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szpako85 Napisano 9 Lipca 2009 Share Napisano 9 Lipca 2009 Może to Ziemiórki? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1w0na Napisano 9 Lipca 2009 Share Napisano 9 Lipca 2009 (edytowane) Na pewno to są mszyce... Edytowane 9 Lipca 2009 przez 1w0na Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bados Napisano 10 Lipca 2009 Share Napisano 10 Lipca 2009 Może to Ziemiórki? Ziemiórki siedzą w ziemi a nie na liściach roślin Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi