Skocz do zawartości

Czy Beda Dzbanki?

chroman91

Rekomendowane odpowiedzi

od 7-8 miesiecy jestem posiadaczem n. rebeca sopper dzbanki ktore byly oczywiscie uschly i czekam na nowe ale......

niemoge sie doczekac wasy na lisciach sa a dzbanki nie rosna

obok niego stoi n vantrata mam go 2-3 miesiace krocej ale 1 dzbanek juz ma i rosna kolejne

przy rebece jeszcze musze czekac??

wilgotnosc mam w granichach 60-70% stoi u mnie w pokoju w ktorym najdluzej swieci slonce ze wszystkich pomieszczen ( nie wiem jakie to okno ;) ale chyba wschodnie)

czekam na wasz odpowiedzi

pozdrawiam

Edytowane przez chroman91
Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Wschodnie okno dobre dla dzbankow, byle nie poludniowe bo za silne.

60-70% to moze byc dla niego za malo, u mnie w domu jest 75-85 i jest ok.

wsadz go do terra najlepiej.

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm

mam akwa 80 l narazie sa w nim ryby i ze 200 krewetek ale zastanawiam sie czy nie zrobiz z tego terra na dzbanki

mam tam oswietlenie 2x 20W jedna biala druga czerwona nie pamietam dokladnie barwy moze w niedlugim czasie nastapi zmiana ekspozycji akwa:) no chyba ze bez terra rebeca pusci dzbank

Odnośnik do odpowiedzi

80% w domu ? To ty musisz mieć istne wiwarium na ścianach. :D

Nie, moge miec nowoczesny dom..

Taki %% wilgotnosci jest lepszy niz te 40 czy tam 50 jak jest zwykle, lepszy dla czlowieka, ofc ;), a i droga zainteresowan to tez dla roslinek :).

A i grzyb mi sie nie osadza jak to palnął jeden z pro uzytkownikow tego forum.

Edytowane przez d0b3kk
Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, ja bardziej z teorii moglbym powiedziec, ze poprostu na poludniowym oknie moga sie "poparzyc" zalezy jeszcze jakie masz to okno i jak to swiatlo pada..

Odnośnik do odpowiedzi

Wtedy rozprasza się słońce np. firanką. Jest jasno przez długą część dnia, ale nie pada tak prażące słońce. Nie sama intensywność światła się liczy, ale także długość "dnia".

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za porade, hddk :).

Jednak piszacy roznorakie poradniki o dzbankach i parapetach poludniowych popelnili blad.

Ale na taras po poludniowej stronie czy cus to nie bardzo :P.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.