Masiol Napisano 12 Lipca 2009 Share Napisano 12 Lipca 2009 jaka to jest rosiczka? nie znam sie kompletnie na nich. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaras Napisano 12 Lipca 2009 Share Napisano 12 Lipca 2009 D. intermedia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malgosiaurban Napisano 13 Lipca 2009 Share Napisano 13 Lipca 2009 a może D. nidiformis ? trochę słabe zdjęcia aby móc ją bezbłędnie zidentyfikować. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinlux Napisano 13 Lipca 2009 Share Napisano 13 Lipca 2009 D. intermedia . D. nidiformis ma bardziej koniec liścia wyprostowany (chyba ) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 13 Lipca 2009 Share Napisano 13 Lipca 2009 według mnie D.nidiformis. intermedia ma chyba bardziej nagłe przejście z ogonka na część owadożerną (przynajmniej moja) gdzie kupiona?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 13 Lipca 2009 Autor Share Napisano 13 Lipca 2009 mam intermedie i troszke inaczej wyglada, tak mi sie wydaje. pewnie sie zdziwicie, ale znalazlem ja przy jakiejs innej rosiczce. rosla sobie malutka, na poczatku jej nie zauwazylem az do wczoraj. moze jeszzcze ktos inny sie wypowie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rusek1377 Napisano 14 Lipca 2009 Share Napisano 14 Lipca 2009 nidiformis intermedia ma bardziej liście przy torfie a pozatym troche inny kształt Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubu Napisano 14 Lipca 2009 Share Napisano 14 Lipca 2009 Moje intermedie mają trochę inne pędy kwiatowe niż ta na zdjęciu, raczej obstawiam nidiformis. Kwiatek pomoże w identyfikacji - intermedia kwitnie na biało, nidiformis na różowo. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 14 Lipca 2009 Autor Share Napisano 14 Lipca 2009 tak próbuje porownac z moja intermedia i wydaje mi sie inna.ale obie akurat teraz kwitna wiec niedlugo bede wiedzial. dzieki wszystkim za pomoc. temat do zamkniecia. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi