Rehderi Napisano 22 Stycznia 2006 Share Napisano 22 Stycznia 2006 Interesuje mnie jakis mały dzbanecznik nie dorastający do dużych rozmiarów jakie są jakieś ciekawe a zarazem ładne? Czekam na wasze propozycje. Mam sobie sprawić go na wiosne i nie mam pomysłu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Rybak Napisano 22 Stycznia 2006 Share Napisano 22 Stycznia 2006 ampularia mały nienie się ciekawe dzbanki i argenti ale tego to pewnie nieznajdziesz nigzie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rehderi Napisano 22 Stycznia 2006 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2006 No, może ampularia albo lowii, może jeszcze ktoś coś zaproponuje. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Husytka Napisano 22 Stycznia 2006 Share Napisano 22 Stycznia 2006 ampularia wcale tak mała nie rośnie ale zawsze można ją przyciąć do mniejszych rozmiarów kiedy już się nie mieści Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Rybak Napisano 22 Stycznia 2006 Share Napisano 22 Stycznia 2006 a co w niej jest takie wielkie ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Husytka Napisano 22 Stycznia 2006 Share Napisano 22 Stycznia 2006 no tak dzbanków gigantycznych to nie ma, ale im starsza tym bardziej rośnie w górę Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
L0rD4rK Napisano 22 Stycznia 2006 Share Napisano 22 Stycznia 2006 Słyszałem że nepenthes belli nie rośnie gigantyczna, a nawet jeśli to mozna przyciąć opowiednio Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mort Napisano 22 Stycznia 2006 Share Napisano 22 Stycznia 2006 Ja mam fotki ampullari gdzie dzbanki mają jakieś 40cm a sama roślina z 5m Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mazi Napisano 22 Stycznia 2006 Share Napisano 22 Stycznia 2006 zapodaj kilka takich zdiec jak mozesz Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mort Napisano 22 Stycznia 2006 Share Napisano 22 Stycznia 2006 Musze ich poszukać w necie - kiedyś na nie wpadłem. Zaraz sprubuje coś zapodać. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_Nepenti Napisano 23 Stycznia 2006 Share Napisano 23 Stycznia 2006 ampularia mały nienie się ciekawe dzbanki i argenti ale tego to pewnie nieznajdziesz nigzie Jezeli ktos bedzie chetny na n.argentii to bez problemu na wiosne umozliwimy taki zakup. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi_rosiczka Napisano 24 Stycznia 2006 Share Napisano 24 Stycznia 2006 Ja polecam N. alta. Mam go juz przeszlo rok, a on powiekszyl sie o jakies 10cm. Ma ładne dzbanki i nie potrzebuje aż tak dużej wilgotności. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_Nepenti Napisano 24 Stycznia 2006 Share Napisano 24 Stycznia 2006 zapewne chodzi o n.ventrata (n.ventricosa x alata). Prawdziwa n.alate ma niewiele osob w Europie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adiplayer Napisano 4 Lutego 2006 Share Napisano 4 Lutego 2006 Czy mozna bedzie u panstwa dostac N. alata 'Flames of Apo'?? pytam z ciekawosci bo to dosc rzadki aczkolwiek piekny gatunek dzbanecznika Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_Nepenti Napisano 4 Lutego 2006 Share Napisano 4 Lutego 2006 Czy mozna bedzie u panstwa dostac N. alata 'Flames of Apo'?? pytam z ciekawosci bo to dosc rzadki aczkolwiek piekny gatunek dzbanecznika To juz raczej odmiana gatunku. Jest tak samo rzadki jak czarna forma truncaty wysokogórskiej. Obecnie nigdzie nie mozna go dostac. czarny n.truncata "Pasian" http://www.borneoexotics.com/Species%20Dat...lktrunc_u1m.jpg Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi