przemek2061 Napisano 13 Lipca 2009 Share Napisano 13 Lipca 2009 Mam pytanie wiem że drosera burmanii jest roślinką jednoroczna ale kończy żywot wraz z kwitnieniem czy po prostu po roku obumiera?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 13 Lipca 2009 Share Napisano 13 Lipca 2009 Nie mialem jej ale z tego co pamietam to po kwitnieniu. Ogolnie nalezy do trudniejszych w hodowli bo male siewki bez dokarmiania nie maja wiekszych szans. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubu Napisano 14 Lipca 2009 Share Napisano 14 Lipca 2009 Moje jednoroczne D. nidiformis żyją już 3ci rok. Wystarczy obrywać wyrastające pędy kwiatowe i roślinka "starczy" na dłużej. Podejrzewam, że z burmanii jest podobnie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 14 Lipca 2009 Share Napisano 14 Lipca 2009 D. nidiformis jest wieloletnia, a burmanii jest jednoroczna. Obrywanie pędów jej nie na wiele pomoże. Jeśli chodzi o D. nidiformis. Tutaj nie jest prawda iż po kwitnieniu usycha. Mam ją od wielu lat kwitnie całe lata i nic jej nie jest. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubu Napisano 14 Lipca 2009 Share Napisano 14 Lipca 2009 To chyba zależy od konkretnego egzemplarza albo warunków. Mam parę roślin, które kwitły kilka razy i żyją. Wiele padło po pierwszym lub drugim kwitnieniu ale za każdym razem od korzenia natychmiast zaczęły wyrastać nowe rosiczki. Dzięki za sprostowanie, zawsze myślałem, że jest jednoroczna Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReD-GreeN Napisano 14 Lipca 2009 Share Napisano 14 Lipca 2009 Nie mialem jej ale z tego co pamietam to po kwitnieniu. Ogolnie nalezy do trudniejszych w hodowli bo male siewki bez dokarmiania nie maja wiekszych szans. z tym sie nie zgodze Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek2061 Napisano 14 Lipca 2009 Autor Share Napisano 14 Lipca 2009 z tym sie nie zgodze jest ona faktycznie trudniejsza w hodowli i trzeba ją dokarmiać?? a co byście wybrali rotundifoli czy burmanii Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReD-GreeN Napisano 14 Lipca 2009 Share Napisano 14 Lipca 2009 co to za pytanie co bysmy wybrali ? ;/ wybierasz co chcesz i to czemu lepsze warunki jesteś w stanie zapewnić Mam siewki burmanii nie dokarmiam ich i naprawde ładnie rosną Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek2061 Napisano 14 Lipca 2009 Autor Share Napisano 14 Lipca 2009 (edytowane) chodzi mi o to ktora rosiczke jest łatwiej hodować Edytowane 14 Lipca 2009 przez przemek2061 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReD-GreeN Napisano 14 Lipca 2009 Share Napisano 14 Lipca 2009 rotunde musisz zimować burmanii podobno jednoroczna nie wiem jak to bdzie moje dopiero 0,8 cm mają ale ja bym wolał burmanii Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi