b.zdura Napisano 14 Lipca 2009 Share Napisano 14 Lipca 2009 (edytowane) Witam ! Ostatnio rozmyslam nad roszeżeniem hodowli i tak sobie szperam po allegro i po forach. Znalazłem kilka aukcji ale nie wiem czy sie opłaca. Wyraźcie swoja opinie jak możecie : 1 2 3 4 - czy to mozliwy aby cefal był tak tanii O, jeżeli ktos sie pozbywa roslin ( za mało miejsca, nie podoba się itp. ) chetnie przyjme Edytowane 14 Lipca 2009 przez b.zdura Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sacik Napisano 14 Lipca 2009 Share Napisano 14 Lipca 2009 to jest licytacja więc cena może wzrosnąc tego cefalka więc niemasz co sie napalac że go kupisz za 6zł bo mogą cie przlicytowac Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 14 Lipca 2009 Share Napisano 14 Lipca 2009 Przy tym cephalotusie jest licytacja więc jaka cena ostateczna będzie nie wie nikt. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b.zdura Napisano 14 Lipca 2009 Autor Share Napisano 14 Lipca 2009 a rosliny przed cefalem co o nich myslicie czy warto kupić a jezeli tak to czy za ta cene czy np. " ja mam taniej " Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sacik Napisano 14 Lipca 2009 Share Napisano 14 Lipca 2009 jesli chodzi o muchołówke to sprawa wygląda tak jesli chodzi ci o wielkosc to możesz brac ale i tak nie masz pewnosci że roslina będzie taka jak na zdjęciu ja bym na twoim miejscu jeszcze poszedł gdzies do obi lub do innego sklepu gdzie mają rosliny owadożerne a jesli chodzi o d filiformis to chyba wolał bym uzbierac troche więcej kasy i kupic cos konkretniejszego niż takiego mikrusa ostatnio josyn sprzedawał ładne filiformisy w dobrej cenie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d0b3kk Napisano 14 Lipca 2009 Share Napisano 14 Lipca 2009 Heh, z doswiadczenia powiem ze te cefale zwykle za 26 zl schodza (sam za tyle kupilem) i sa nawet fajne i takie jak na zdjeciu. Ale jesli koniecznie chcesz tego cefalotusa to musisz byc przygotowany ze ludzie licytuja do 50 zl (+ wysylka oczywiscie). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d0b3kk Napisano 14 Lipca 2009 Share Napisano 14 Lipca 2009 (edytowane) Heh, z doswiadczenia powiem ze te cefale zwykle za 26 zl schodza (sam za tyle kupilem) i sa nawet fajne i takie jak na zdjeciu. Ale jesli koniecznie chcesz tego cefalotusa to musisz byc przygotowany ze ludzie licytuja do 50 zl (+ wysylka oczywiscie). A i tak przyjrzalem sie tym aukcjom co ty chcesz cos z nich brac to tam nie ma nic konkretnego.. Oprocz tego ze przynajmniej jeden sprzedajacy jest z naszego forum . Jak chcesz poszerzac hodowle to zajrzyj do Alberciarza, on ma zawsze konkretne roslinki i dobre ceny. Nawet jak w jego ofercie nie ma tych co chcesz to mu na gadu napisz moze jakies bedzie mial spoza oferty. Poza tym tak jak ktos powiedzial mozesz zajrzec do obi, czy sklepow typu obi, tam tez maja dosc tanio (dorosly i ladnie doswietlony regular za 12 zl do tego nic mu sie w transporcie nie stanie tak jak na allegro). Bo takich [beeep] to nie oplaca sie jeszcze zamawiac, lepiej w obi poszukac. Takie jest moje zdanie. Edytowane 14 Lipca 2009 przez d0b3kk Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b.zdura Napisano 14 Lipca 2009 Autor Share Napisano 14 Lipca 2009 ok dzieki ja mam tylko jeden sklep w moim miescie ( Łomża ) bardzo małą kwiaciarnie w Kauflandzie i tam sa 3 duze muchołówki, binata x2 dwa duże dzbanki ( ventrata ) no i dużo kapturków jedyny sklep z dobrym zaopatrzeniem w owadożery jak byłem w innych kwiaciarniach to były dzbanki ale bez dzbanków i z usychającymi liscmi wniosek : moje miasto to dziura Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d0b3kk Napisano 14 Lipca 2009 Share Napisano 14 Lipca 2009 No to zobacz co tam u Alberciarza, on ma konkretne oferty. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianek19 Napisano 14 Lipca 2009 Share Napisano 14 Lipca 2009 a rosliny czasem mniej konkretne przychodzą Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d0b3kk Napisano 14 Lipca 2009 Share Napisano 14 Lipca 2009 Moze mowisz o dzbaneczniku zamowionym w zimie . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 14 Lipca 2009 Share Napisano 14 Lipca 2009 Albo o D.m. 'Dutch' tak płaskiej jak 'Regular'. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d0b3kk Napisano 14 Lipca 2009 Share Napisano 14 Lipca 2009 Hmm, zawsze jest takie cos jak reklamacja i zawsze mozna z niej skorzystac . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 14 Lipca 2009 Share Napisano 14 Lipca 2009 Ano była, oto odpowiedź: Jest to młoda roślina, z czasem powinna uzyskać kształt odpowiedni, zapewniam, że pod taką nazwą otrzymaliśmy ją od producenta Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d0b3kk Napisano 14 Lipca 2009 Share Napisano 14 Lipca 2009 Hmm, a to nie uzyskala "odpowiedniego ksztaltu" ?? Heh, pod taka nazwa od producenta to ja moge n.mirande dostac, a przyjdzie n.ventrata... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi