edither Napisano 14 Lipca 2009 Share Napisano 14 Lipca 2009 Bardzo proszę o rozpoznanie gatunku mojej kapturnicy. Kupiłem ją od hodowcy, ale nie powiedział jaki to gatunek, a ja chciałbym wiedzieć. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d0b3kk Napisano 14 Lipca 2009 Share Napisano 14 Lipca 2009 (edytowane) Hey, Co do gatunku to moze to byc albo purpurea albo hybrida(duzo ich). A i masz przynajmniej 2 stozki wzrostu - to znaczy, ze tam w srodku sa przynajmniej 2 roslinki . Nic tylko rozsadzac . Edytowane 14 Lipca 2009 przez d0b3kk Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati43 Napisano 14 Lipca 2009 Share Napisano 14 Lipca 2009 jakaś hybryda, roślina ma za mało światła. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubu Napisano 14 Lipca 2009 Share Napisano 14 Lipca 2009 To raczej czysta purpurea. Te liście są trochę nietypowo wydłużone i to może wprowadzić w błąd ale to raczej efekt niedoświetlenia. Najlepiej jeśli zapewnisz jej dużo słońca i wstawisz ponownie jak wypuści nowe kielichy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alberciarz Napisano 14 Lipca 2009 Share Napisano 14 Lipca 2009 S. alata x catesbaei, do niedawna określana jako S. purpurea hybr. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edither Napisano 18 Lipca 2009 Autor Share Napisano 18 Lipca 2009 Dzięki wielkie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi