Skocz do zawartości

Co To? (drosera)

ReD-GreeN

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć!

Wysiewałem troche rosic w jedną doniczke(mój pierwszy raz) i tak wysiałem że teraz nie wiem co to jest :)

Ktoś pomoże ?

Chodzi mi o te hmm rosiczki które nie są burmanii co to jest?

http://img35.imageshack.us/gal.php?g=lgim0005y.jpg ta ostatnia to wiem mam ja 2 lata :)

(te z długimi "liśćmi" wygladają jak affinisy troche ale to nie to bo tego nie kupowałem)

Dzięki za pomoc pozdrawiam Mateusz ;)

Edytowane przez ReD-GreeN
Odnośnik do odpowiedzi

tak :) ale nidiformis o nie wiem ;)

Drosera Auriculata

Drosera Erythrorhiza

Drosera Stolonifera

Drosera Burmanii

Drosera Villosa

to kupowałem ale to nie jest napewno : Burmanii,Erythrorhiza,Auriculata (chyba też nie),Stolonifera jedyne to villosa ale nie uważacie że to chyba też nie?

Odnośnik do odpowiedzi

Sory za off-topic ale poco pisac odp. typu moze jest to... jesli nie jest sie czegos pewnym lepiej to zostawic bardziej doswiadczonych hodowcom aby oni to stwierdzili

tyczy sie to all uzytkownikow nie tylko ciebie Phantom jesli tak nie jest to SORY

Edytowane przez 4rafko4
Odnośnik do odpowiedzi

Wybacz, ale nie osądzaj po pozorach, na to forum zajrzałem rok wcześniej niż ty, za czasów Nepenti miałem duuużo więcej postów oraz roślin tylko wypadki losowe sprawiły, że owadożery musiały na jakiś czas pójść w odstawkę. To raz. A dwa - doświadczenie tu niewiele da, po siewkach można tylko zawęzić du grupy podobnych fizycznie gatunków i niewiele więcej szczególnie jak są tak podobne.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.