ReD-GreeN Napisano 15 Lipca 2009 Share Napisano 15 Lipca 2009 (edytowane) Cześć! Wysiewałem troche rosic w jedną doniczke(mój pierwszy raz) i tak wysiałem że teraz nie wiem co to jest Ktoś pomoże ? Chodzi mi o te hmm rosiczki które nie są burmanii co to jest? http://img35.imageshack.us/gal.php?g=lgim0005y.jpg ta ostatnia to wiem mam ja 2 lata (te z długimi "liśćmi" wygladają jak affinisy troche ale to nie to bo tego nie kupowałem) Dzięki za pomoc pozdrawiam Mateusz Edytowane 15 Lipca 2009 przez ReD-GreeN Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 15 Lipca 2009 Share Napisano 15 Lipca 2009 Może nidiformis? Pamiętasz mniej więcej co kupowałeś? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReD-GreeN Napisano 15 Lipca 2009 Autor Share Napisano 15 Lipca 2009 tak ale nidiformis o nie wiem Drosera Auriculata Drosera Erythrorhiza Drosera Stolonifera Drosera Burmanii Drosera Villosa to kupowałem ale to nie jest napewno : Burmanii,Erythrorhiza,Auriculata (chyba też nie),Stolonifera jedyne to villosa ale nie uważacie że to chyba też nie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 15 Lipca 2009 Share Napisano 15 Lipca 2009 Może dostałeś "gratis" Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4rafko4 Napisano 15 Lipca 2009 Share Napisano 15 Lipca 2009 (edytowane) Sory za off-topic ale poco pisac odp. typu moze jest to... jesli nie jest sie czegos pewnym lepiej to zostawic bardziej doswiadczonych hodowcom aby oni to stwierdzili tyczy sie to all uzytkownikow nie tylko ciebie Phantom jesli tak nie jest to SORY Edytowane 15 Lipca 2009 przez 4rafko4 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 15 Lipca 2009 Share Napisano 15 Lipca 2009 Wybacz, ale nie osądzaj po pozorach, na to forum zajrzałem rok wcześniej niż ty, za czasów Nepenti miałem duuużo więcej postów oraz roślin tylko wypadki losowe sprawiły, że owadożery musiały na jakiś czas pójść w odstawkę. To raz. A dwa - doświadczenie tu niewiele da, po siewkach można tylko zawęzić du grupy podobnych fizycznie gatunków i niewiele więcej szczególnie jak są tak podobne. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek93 Napisano 16 Lipca 2009 Share Napisano 16 Lipca 2009 Większość tych siewek to Drosera burmanii a nawet mógł bym powiedzieć że wszystkie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReD-GreeN Napisano 16 Lipca 2009 Autor Share Napisano 16 Lipca 2009 (edytowane) oj grzesiu grzesiu patrz dobrze w całej doniczce jest 6 siewek które nie są burmanii i o te 6 mi chodzi a i jeden capilaris tam jest Edytowane 16 Lipca 2009 przez ReD-GreeN Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek93 Napisano 16 Lipca 2009 Share Napisano 16 Lipca 2009 To jak nie chodzi ci o tamte to przypuszczam że coś sie zawieruszyło w doniczce. Wygląda mi to na intermedie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alberciarz Napisano 16 Lipca 2009 Share Napisano 16 Lipca 2009 Obstawiam nidiformis, ale pewności nie ma. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi