Skocz do zawartości

Problem Z Muchołówką

szpako85

Rekomendowane odpowiedzi

Witam coś niedobrego zaczyna się dziać z moją muchołówką tzn jedną pułapka z ofiarą czernieje i lekko rożek jej liścia a także rożek drugiego liścia oraz "łodyga" rośliny nie wiem co to za przyczyna poniżej zamieszczam zdjęcia.

Dodam że roslina jest półtora tygodnia po zakupie i posadzeniu w nową ziemie (torf 3.5-4.5 woda deszczówka przez podsiąkanie a słońce 9h bezpośrednio na dworze i 4h na parapecie przez szybe) reszta liści jest zdrowa i rozwija sie prawidłowo tzn wypuszcza nowe liscie. Jeszcze moje pytanie w 4pułapkach są zdobycze czy to nie za dużo zamkniętych pułapek?

1a4f6e6ffb28d22em.jpg

8261af381967c880m.jpg

1601f4ea42f612c6m.jpg

a8dd3777555169cbm.jpg

6b2fb05794cd1aafm.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

I to jest najwieksza glupota jaka mozna robic obcinajac caly lisc gdy tylko pulapka jest sucha. Obetnij sama pulapke a lisc wtedy kiedy uschnie. Dokladny opis hodowli powinien pojawic sie kolo sierpnia jak marrom wroci z wakacji.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.