Devilsh Napisano 21 Lipca 2009 Share Napisano 21 Lipca 2009 Mam problem bo chciałem przesadzić sobie kwitnącego capensisa, ale nie wiem czy mu to nie zaszkodzi i od razu chciałem się zapytać czy to normalne że posiada 2 pędy kwiatowe. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReD-GreeN Napisano 21 Lipca 2009 Share Napisano 21 Lipca 2009 tak posiadane więcej niż jednego pędu nie jest niezwykłe w jakieś fazie kwitnienia jest? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Devilsh Napisano 21 Lipca 2009 Autor Share Napisano 21 Lipca 2009 (edytowane) Nie wiem czy są jakieś profesjonalne sformułowania na fazy kwitnięcia a tak własnymi słowami to już ok 17 pąków przekwitło(w tym 1 pędzie) a mniej więcej tyle samo jeszcze zostało więc jest w połowie, a i mam pytanie bo na wszystkich zdjęciach capensis kwitnie powiedzmy na fioletowo a mój na biało czy to jakiś podgatunek? Edytowane 21 Lipca 2009 przez Devilsh Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabik1 Napisano 21 Lipca 2009 Share Napisano 21 Lipca 2009 Jak Ci kwitnie na biało znaczy że masz Drosera Capensis Alba Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 21 Lipca 2009 Share Napisano 21 Lipca 2009 nie powinno zaszkodzić jak wysyłka kwitnącej d rotundifolia nie zaszkodziła i dalej kwitła to capensisowi tym bardziej nie zaszkodzi przesadzenie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 21 Lipca 2009 Share Napisano 21 Lipca 2009 na 100% nic mu nie bedzie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi