Skocz do zawartości

Brak Wydzieliny

XvX

Rekomendowane odpowiedzi

" Brak kropelek cieczy trawiennej może być spowodowany za niską wilgotnością przy dużym nasłonecznienu lub zbyt małym nasłonecznieniem. "

3s z google i mógłbym udawać mądrego. Błagam, POSZUKAJ najpierw.

Odnośnik do odpowiedzi

Co może być przyczyną braku wydzieliny na pręcikach?

p7200459.th.jpg

Ogólnie największe kropelki powinny być rano lub wieczorem. W środku dnia, gdy ostre promienie słońca padają na roślinę, to zmniejsza kropelki. Więc jeśli nie masz ich rano i wieczorem to raczej jest to kwestia niskiej wilgotności według mnie.

PS: słońca rano i wieczorem nie będzie przy południowym oknie, przy wschodnim rano będzie, weź poprawkę na to :P

Odnośnik do odpowiedzi

To że twoja rosiczka nie ma na liściach lepiej substancji jest spowodowane prawdo podobnie zbyt krótkim okresem nasłoneczniania, roślina żeby wyprodukować lep na liściach potrzebuje energii, którą uzyskuje w wyniku fotosyntezy. Jak zapewne wiesz żeby proces fotosyntezy zachodził potrzebne są promienie słoneczne.

Odnośnik do odpowiedzi

Na północnym oknie kwitnąca rosiczka może tobie zginąć, a takie przenoszenie też nie jest dobrym pomysłem. Jeżeli twoja rosiczka nie ma lepu rano czy wieczorem to jak wcześniej powiedziałem jest to wina zbyt krótkiego czasu naświetlania. Wszystko powinno wrócić do normy jak twoja roślina przekwitnie i wytworzy nasiona.

Edytowane przez forst12
Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.