d0b3kk Napisano 28 Lipca 2009 Share Napisano 28 Lipca 2009 (edytowane) Witam, Ostatnio sprzedawalem konto do gry w metin2 na allegro, no i przychodzi do mnie takowy list: Informujemy pana, że jest pan oskarżony o sprzedaż własności firmy GameForge 4d GmbH Dotyczy to aukcji o numerze 689856592 Zgodnie z kodeksem prawnym jest to przestępstwo, za które grozi odpowiedzialność karna: §7 Prawa administracji projektu względem kont (I) Postanowienia ogólne Wszystkie konta, łącznie z ich surowcami, wyposażeniem, umiejętnościami, itp. są wirtualnymi przedmiotami w grze. Użytkownik nie uzyskuje prawa własności, ani żadnego innego prawa do konta. Wszystkie prawa do kont i ich zawartości nalezą do Gameforge. Żadne prawo, a w szczególności prawo do wykorzystywania zawartości, nie może być przeniesione na użytkownika. (II) Zakazy dotyczące użytkowania Bez pisemnej zgody Gameforge zabronione jest porozumiewanie się z osobami trzecimi w zakresie przekazywania lub wykorzystywania, czy ujawniania zabezpieczeń kont i danych dostępu. Zakaz tyczy się w szczególności sprzedaży kont, surowców, czy uzyskiwania jakichkolwiek innych profitów przy przekazywaniu kont lub surowców innej osobie. To samo dotyczy sprzedaży danych dostępu do kont, praw do wykorzystywania kont, oraz innych prób złamania tych przepisów. Naruszenie tych lub innych praw, w szczególności praw autorskich, będzie wiązało się ze zgłoszeniem takiego faktu odpowiednim organom i złożeniem oskarżenia w stosownym urzędzie. (III) Wyjątki Dozwolone jest bezpłatne, ostateczne przekazanie konta jak i handlowanie surowcami wewnątrz serwera w stopniu, w jakim zezwala na to Regulamin Gry. Dozwolone jest kopiowanie i rozprzestrzenianie oprogramowania udostępnionego na stronie gry (Klient) tak długo, aż jego zawartość nie zostanie zmieniona i nie jest motywowane uzyskaniem profitu finansowego. Oznajmiam iż 48h od wysłania ostrzeżenia na Pana/Pani adres e-mail, zostanie wszczęte postępowanie karne odnośnie wymienionego wyżej wykroczenia. GameForge 4d GmbH widzi 3 rozwiązania tej sytuacji: 1.Wypełnienie Formularza o zbanowanie konta na okres: a) 7dni b) Stała blokada konta ( w przypadku gdy posiada się na koncie wcześniej nałożone kary ) 2.Grzywna w wysokości 500zł - 5 000zł 3.Sprawa w sądzie rejonowym na zasadzie ( §7 Prawa administracji projektu względem kont ) wykorzystywanie gry Metin2 na własną korzyść Ad.1 Aby załagodzić sprawę i ominąć konsekwencję karne za popełnione wykroczenie należy wypełnić formularz, korzystając z poniżej podanego wzoru: 1. ID metin2 2. Login i hasło poczty na której zarejestrowane jest konto w metin2 3. E-mail kontaktowy Jeżeli w ciągu 48h nie otrzymamy odpowiedzi zostanie wysłane wezwanie sądowe pod Pana/Pani adres. Uwaga: Jeżeli jesteś osobą niepełnoletnią odpowiedzialność ponoszą prawni opiekunowie. No, takie cos przyszlo to odrazu podalem swoje ID, login haslo poczty itp. Tylko nie wiem po co gameforge takie informacje skoro on ma je juz podane, maja taka baze danych czy cos. No i jeszcze dziwne jest to, ze taka slawna firma ktora posiada kilka gier MMORPG ma w PL e-mail na onecie (koncowka vp.pl). Wtedy przypomnial mi sie artykul z gazety o hoaxach ( to sa e-maile ktore prosza o haslo, numer konta itp. a wygladaja na bardzo zaufane) No i tu moje pytanie: Czy to jest wlasnie to? Prosze o odp bo troche sie martwie, poza tym to moze byc zwykly zlodziej ktory chce ode mnie wyludzic passy. Edytowane 28 Lipca 2009 przez d0b3kk Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hddk Napisano 28 Lipca 2009 Share Napisano 28 Lipca 2009 Jeżeli w ciągu 48h nie otrzymamy odpowiedzi zostanie wysłane wezwanie sądowe pod Pana/Pani adres. Może by tak najpierw na Policję/prokuraturę? No, takie cos przyszlo to odrazu podalem swoje ID, login haslo poczty itp. Tylko nie wiem po co gameforge takie informacje skoro on ma je juz podane, maja taka baze danych czy cos. No i jeszcze dziwne jest to, ze taka slawna firma ktora posiada kilka gier MMORPG ma w PL e-mail na onecie (koncowka vp.pl). To skoro dziwne to po podawałeś? No i tu moje pytanie: Czy to jest wlasnie to? Prosze o odp bo troche sie martwie, poza tym to moze byc zwykly zlodziej ktory chce ode mnie wyludzic passy. I słusznie, bo to był złodziej konta. Jeśli jeszcze zdążysz to pozmieniaj hasła. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 28 Lipca 2009 Share Napisano 28 Lipca 2009 Oczywiście, że oszust, za takie rzeczy jest ban permanentntny. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d0b3kk Napisano 28 Lipca 2009 Autor Share Napisano 28 Lipca 2009 Hej, dobry bog dal, ze jeszcze zdolalem pozmieniac hasla . Jesli bym nie pozmienial to ten koles moglby mi niezle zaszkodzic - zmienic haslo na allegro, tutaj, itp, itd. A no i dzieki za Wasza szybka reakcje bo do tej pory bez Was bym sie pewnie jeszcze zastanawial . Hoho, tylko nie mam jak zglosic tego kolesia - na allegro? mam tylko jego e-mail (i to pewnie falszywy), w grze? To konto bylo na koreanskim serverze, dlatego teraz nijak moge mu zaszkodzic. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 28 Lipca 2009 Share Napisano 28 Lipca 2009 Zostaw to, ciesz się, że masz konto Szkoda czasu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d0b3kk Napisano 28 Lipca 2009 Autor Share Napisano 28 Lipca 2009 Konta nie mam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 28 Lipca 2009 Share Napisano 28 Lipca 2009 Chodziło o konto do metina Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d0b3kk Napisano 28 Lipca 2009 Autor Share Napisano 28 Lipca 2009 Noo nie mam ten metin to koreanski jest ja tam w ich jezyku nic nie czaje wiec jak mam zmienic haslo? I tak mi na tym koncie nie zalezy . Na szczescie e-mail mam. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eutr Napisano 28 Lipca 2009 Share Napisano 28 Lipca 2009 sam nigdy nie grałem w tę grę ale grałem kiedyś w inną tego typu i jedno co wiem to to że administracja gry ani ich firma nigdy nie poprosi cię o podanie ani loginu, ani hasła, ani maila, nigdy ale to nigdy, jeśli ktoś chce hasło to jest to próba wyłudzenia konta, a w twoim przypadku i próba zastraszenia, Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 28 Lipca 2009 Share Napisano 28 Lipca 2009 dobek, odpal sobie angielską wersję i idź po tych samych przyciskach;p Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d0b3kk Napisano 29 Lipca 2009 Autor Share Napisano 29 Lipca 2009 Ee tam, angielska gorsza bo exp x1, a koreanka ma juz ponad 6 lat, chociaz lepsze to nic polskie oczywiscie . Ale na szczescie nie jestem zmuszony wybierac bo juz nie gram . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi