Gość Crespo Napisano 13 Sierpnia 2009 Share Napisano 13 Sierpnia 2009 Witam! Temat, zalozylem, poniewaz obawiam sie o moja mucholowke, czy jest wszystko ok. Kupilem ja jakis tydzien temu, gdy przyszla byla taka jakby "swieza" a teraz wyglada na lekko zmarnowana. Opisze troche gdzie ja trzymam itp : - stoi na poludniowym oknie. Oswietlenie ma +/- od godziny 9.00 do 16.00 potem jezeli jestem w domu zanosze ja do drugiego pokoju gdzie do 18.00 - 19.00 dalej ma oswietlenie. - 2 do 3 razy dziennie podlewam ja przed podsaczanie - woda destylowana. - pokarm sama lapie, w 3 pulapkach trawi muchy ! Wszystko bylo ok. Lecz 2 dni temu, postanowilem ja przesadzic, poniewaz byl u mnie znajomy ktory rowniez ma mucholowke i zobaczyl ze zaczynaja korzenie wychodzic przez doniczke - tak wiec przesadzilem i dziwnie oklapla (ziemia to torf ph 3.5 - 4.5) (Fotki sa z wczoraj. Po przesadzaniu miala pozamykane pulapki, teraz wiekszosc sie juz zaczela otwierac - lecz i tak jest dziwnie przyklapnieta) Czarne plamki na lisciach czy cos to jest torf. Jezeli ktos bedzie chcial jakies zdjecia dodatkowe to od razu zrobie ! Dziekuje za wszelkie porady - kazda jest dla mnie cenna Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateo57 Napisano 13 Sierpnia 2009 Share Napisano 13 Sierpnia 2009 wszystko z nią bedzie dobrze Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 13 Sierpnia 2009 Share Napisano 13 Sierpnia 2009 (edytowane) nie jestem za przesadzaniem roslin w okresie ich aktywnego wzrostu. mimo to roslina wyglada w miare dobrze i powinna sie szybko ,,podniesc,,. duzo słońca i bedzie ok. Edytowane 13 Sierpnia 2009 przez masiol90 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi