Skocz do zawartości

Moja Mucholowka - Jest Ok ?

Gość Crespo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Temat, zalozylem, poniewaz obawiam sie o moja mucholowke, czy jest wszystko ok. Kupilem ja jakis tydzien temu, gdy przyszla byla taka jakby "swieza" a teraz wyglada na lekko zmarnowana.

Opisze troche gdzie ja trzymam itp :

- stoi na poludniowym oknie. Oswietlenie ma +/- od godziny 9.00 do 16.00 potem jezeli jestem w domu zanosze ja do drugiego pokoju gdzie do 18.00 - 19.00 dalej ma oswietlenie.

- 2 do 3 razy dziennie podlewam ja przed podsaczanie - woda destylowana.

- pokarm sama lapie, w 3 pulapkach trawi muchy !

Wszystko bylo ok. Lecz 2 dni temu, postanowilem ja przesadzic, poniewaz byl u mnie znajomy ktory rowniez ma mucholowke i zobaczyl ze zaczynaja korzenie wychodzic przez doniczke - tak wiec przesadzilem i dziwnie oklapla :( (ziemia to torf ph 3.5 - 4.5)

(Fotki sa z wczoraj. Po przesadzaniu miala pozamykane pulapki, teraz wiekszosc sie juz zaczela otwierac - lecz i tak jest dziwnie przyklapnieta)

Czarne plamki na lisciach czy cos to jest torf.

Jezeli ktos bedzie chcial jakies zdjecia dodatkowe to od razu zrobie !

Dziekuje za wszelkie porady - kazda jest dla mnie cenna :)

0bc2d7bdd9482b80med.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

nie jestem za przesadzaniem roslin w okresie ich aktywnego wzrostu. mimo to roslina wyglada w miare dobrze i powinna sie szybko ,,podniesc,,.

duzo słońca i bedzie ok.

Edytowane przez masiol90
Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.