Skocz do zawartości

Czy Wymagane Jest Przesadzenie?!

LeBronJ

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jako nowy nabywca muchołówki zwracam się do tych bardziej doświadczonych hodowców z zapytaniem czy moja roślina nie rośnie zbyt gęsto? Zakupiłem dorosłego już osobnika, który tak wygląda http://i29.tinypic.com/2wdu8id.jpg

Mam ją od trzech dni a już zauważyłem jak intensywnie rozrasta się na boki. Chciałbym ją przesadzić do większej doniczki (obecna 8cm) ale jak zdążyłem wyczytać w dotychczasowych postach może to zaszkodzić. Co myślicie w tym konkretnym przypadku.

Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.

post-4701-1250328799_thumb.jpg

Edytowane przez LeBronJ
Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze jedno, zauważyłem 2 jak nie 3 stożki wzrostu, nadal mogę to pozostawić tak jak jest?

Tak mozesz pozostawic. Druga sprawa ze nie oplaca sie teraz przesadzac jak za 2m-c bedzie pewnie juz zimowana ... Na upartego mozesz sobie poprzesadzac ale raczej odpusc i zostaw tak jak jest a rozsadz na wiosne :)

Odnośnik do odpowiedzi

Tak mozesz pozostawic. Druga sprawa ze nie oplaca sie teraz przesadzac jak za 2m-c bedzie pewnie juz zimowana ... Na upartego mozesz sobie poprzesadzac ale raczej odpusc i zostaw tak jak jest a rozsadz na wiosne :)

Tak też zrobię. Dziękuję za rady. Pozdrawiam.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.