LeBronJ Napisano 15 Sierpnia 2009 Share Napisano 15 Sierpnia 2009 (edytowane) Witam, jako nowy nabywca muchołówki zwracam się do tych bardziej doświadczonych hodowców z zapytaniem czy moja roślina nie rośnie zbyt gęsto? Zakupiłem dorosłego już osobnika, który tak wygląda http://i29.tinypic.com/2wdu8id.jpg Mam ją od trzech dni a już zauważyłem jak intensywnie rozrasta się na boki. Chciałbym ją przesadzić do większej doniczki (obecna 8cm) ale jak zdążyłem wyczytać w dotychczasowych postach może to zaszkodzić. Co myślicie w tym konkretnym przypadku. Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam. Edytowane 15 Sierpnia 2009 przez LeBronJ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateo57 Napisano 15 Sierpnia 2009 Share Napisano 15 Sierpnia 2009 a gdzie ją kupiłes Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabik1 Napisano 15 Sierpnia 2009 Share Napisano 15 Sierpnia 2009 Moim zdaniem przesadzenie nie jest konieczne.Moja muchołówka rośnie gęściej i czuje się dobrze Najlepiej poczekaj do wiosny i ją wtedy przesadź. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 15 Sierpnia 2009 Share Napisano 15 Sierpnia 2009 zostaw ja tak, ladniej wyglada. a przesadzanie najlepiej od razu po zimowaniu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeBronJ Napisano 15 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2009 Zamówiona na allegro, trochę Polski zwiedziła w kartoniku. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeBronJ Napisano 15 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2009 Rozumiem, że przesadzenie wymagane nie jest, ale jeżeli bym to zrobił teraz (doniczka jest trochę uszkodzona), to jak duże są szanse niepowodzenia przyjęcia się rośliny? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabik1 Napisano 15 Sierpnia 2009 Share Napisano 15 Sierpnia 2009 jak bardzo uszkodzona? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeBronJ Napisano 15 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2009 jak bardzo uszkodzona? Mowa raczej o walorach estetycznych, z których już zrezygnowałem. Dziękuje za pomoc. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeBronJ Napisano 15 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2009 Jeszcze jedno, zauważyłem 2 jak nie 3 stożki wzrostu, nadal mogę to pozostawić tak jak jest? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 15 Sierpnia 2009 Share Napisano 15 Sierpnia 2009 Jeszcze jedno, zauważyłem 2 jak nie 3 stożki wzrostu, nadal mogę to pozostawić tak jak jest? Tak mozesz pozostawic. Druga sprawa ze nie oplaca sie teraz przesadzac jak za 2m-c bedzie pewnie juz zimowana ... Na upartego mozesz sobie poprzesadzac ale raczej odpusc i zostaw tak jak jest a rozsadz na wiosne Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeBronJ Napisano 15 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2009 Tak mozesz pozostawic. Druga sprawa ze nie oplaca sie teraz przesadzac jak za 2m-c bedzie pewnie juz zimowana ... Na upartego mozesz sobie poprzesadzac ale raczej odpusc i zostaw tak jak jest a rozsadz na wiosne Tak też zrobię. Dziękuję za rady. Pozdrawiam. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi