Skocz do zawartości

Pytanie Laika

ogor89

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Na początek się przedstawię. Bartek. Miło mi ;)

Przygodę z owadożerami dopiero zaczynam. Wcześniej hodowałem gady, ale po przeprowadzce do akademika musiałem z nich zrezygnować. Pomyślałem o Lepidodactylus lugubris (gekon płaczący), ale jakoś nie wyszło. Padło na owadożery. Dzięki uprzejmości Tomka będę mieć nasionka Drosera capensis. Torf dostałem od mamy. Kupiła w miejscu pracy. Moje pytanie brzmi następująco: czy podłoże na zdjęciach jest dobre dla rosiczek?

2q1iirk.jpg2hi1gt1.jpg9kzcj7.jpg

Ze strony producenta:

"Torf ogrodniczy pH 3,5 – 4,5 STERLUX 20l

Produkt ten to naturalny wysoki torf sphagnowy zbierany techniką frezowania. Nie zawiera on żadnych nawozów sztucznych, ani żadnych innych dodatków. Torf czysty jest doskonałym surowcem do sporządzania własnych podłoży w uprawach ogrodniczych. Nadaje się on szczególnie do sporządzania podłoży do roślin kwaśnolubnych, takich jak rododendrony, rośliny wrzosowate czy iglaki. Po zasileniu torfu w odpowiednie nawozy, a w miarę możliwości również w mieloną korą sosnową, ziemią kompostową itp., można otrzymać doskonałe podłoże uprawowe." (http://www.hollas.pl/?act=produkty#sterlux-torfy)

Jak widzicie na stronie pisze troszkę inaczej niż na opakowaniu, więc pytam Was co zrobić z tym torfem? Moim zdaniem wszystko jest ok, ale wolę się upewnić.

Pozdrawiam

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.