Fendi Napisano 9 Października 2009 Share Napisano 9 Października 2009 Witam, Mam mały problem ze swoją ventratą. Otóż jeden z dzbanków ostatnio zrobił się taki jakby "oślizgły", a także na parapecie znalazłem parę kropel soku, co mnie zdziwiło. Co może być przyczyną? Drugie pytanie dotyczy tej dziwnej "koniczyny", którą widać na zdjęciu, obok małego dzbanka. Co to może być? Z góry dziękuję za odpowiedź. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P.K. Napisano 9 Października 2009 Share Napisano 9 Października 2009 Odrost na zdjeciu. sok jest ok, nie powinien dziwic jak dzbanek "ma sie dobrze" to puszcza sok Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 9 Października 2009 Share Napisano 9 Października 2009 Drugie pytanie dotyczy tej dziwnej "koniczyny", którą widać na zdjęciu, obok małego dzbanka. Co to może być? Z góry dziękuję za odpowiedź. Nie widziałeś nigdy jakiejś rośliny po wykiełkowaniu ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fendi Napisano 9 Października 2009 Autor Share Napisano 9 Października 2009 ALe mi nie chodzi o sadzonkę dzbanka, tylko za nim jest taka jakby mała koniczyna i nie wiem co to jest. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawien Napisano 9 Października 2009 Share Napisano 9 Października 2009 Chodzi Ci o to po lewej co wyrasta za nową roślinką czy po prawej co wyrasta z łodyżki ? Po lewej to jakiś chwast , możesz wyrwać , po prawej : kolejna Ventrata. Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fendi Napisano 9 Października 2009 Autor Share Napisano 9 Października 2009 Tak chodzi mi o to po lewej :-) Skoro po prawej wyrasta także nowa ventrata, to znaczy, że będę miał cztery ventraty :-), a czy można je jakoś rozsadzić? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 9 Października 2009 Share Napisano 9 Października 2009 Musisz poczekac az odrosty beda na tyle duze by mogly przetrwac samodzielnie czyli beda mialy kolo cztery w pelni rozwiniete liscie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 9 Października 2009 Share Napisano 9 Października 2009 Nawet 4 liście nie gwarantują sukcesu tak czy siak będziesz musiał ukorzenić lub poczekać dużo dłużej. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fendi Napisano 9 Października 2009 Autor Share Napisano 9 Października 2009 A jak poczekam dłużej? No właśnie jak wygląda sprawa z korzeniami takich sadzonek? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 9 Października 2009 Share Napisano 9 Października 2009 Nie ma żadnej regóły ale po roku to możesz mieć pewność że będą korzenie. To jest odrost od korzenia więc nie potrzebuje (tak sobie mysli) korzeni skoro ma połączenie z całym systemem korzeniowym rośliny matecznej Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi