Skocz do zawartości

Nagłe pytanie o zimowaniu

reddevilmata

Rekomendowane odpowiedzi

Hoduję na polu (tzn. na dworze) S.Farnhamii w doniczce i nie jestem pewien czy juz nie trzebaby jej przeniesc do piwnicy gdzie była już 2 razy zimowana. Bo chociaż cały czas wypuszcza nowe kielichy (co jeden to większy :) )to jednak dzisiaj pada śnieg a w nocy temperatura ma spaśc poniżej 0. Boję sie zeby jej nie siekło, bo to pierwszy rok gdzie trzymałem ją na zewnątrz całe lato. Dlatego prosze o jakieś rady, co mam z nią zrobic. Dodam, że większa częśc bulwy wystaje ponad torf, więc nie ma jakotakiej izolacji przed zimnem.

Edytowane przez reddevilmata
Odnośnik do odpowiedzi

dorzucę sie do tematu...

znalazłem pewna nieścisłość :/

warunki hodowli kapturnic

Okres spoczynku

Minimalny czas okresu spoczynku to 4 do 6 tygodni, może on jednak trwać nawet trzy miesiące

pierwszy raz będe zimował kapturnice. Mojej zaczynają usychać kapturki. wydaje mi sie, że to już tuż tuż... Jednak gdy teraz zacznę e zimować to za trzy miesiące będzie dopiero luty. Luty to jeszcze zmima w pełni. Kapturnica moze zimować do marca? Ile u Was miesięcy zimują?

Edytowane przez HUNTER209
Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.